30. elokuuta 2018

VESIJUMPPAA

Frank Sinatra laulaa väkevästi taustalla. Yksi mieleisistäni laulajista. Luin jo Hamsterit. Alkaa tehdä mieli säilöä minkä tahansa varalle. Kaukana, kaukana ovat ajat, kun ihailin Hamsterin ja Rurikin tapaan purkkirivistöjä kylmiössä. Ihan vaan menin minäkin katselemaan suurella mielihyvällä ja ylpeydellä etiketein varustettua suoraa riviä. Pikkelsiä, hilloja, soseita, mehuja... Annoin käden viilettää hellästi hyväillen pitkin purkkeja ja pulloja. Luin etiketit, vaikka hyvin tiesin, mitä missäkin on.

Seuraavaksi kipaisen ajassa eteen päin ja kerron suunnitelmista. K ehdotti meille vesijumppaa, vesikävelyä, vesijuoksua ja vaikka mitä. Pitää kuulemma ostaa minulle uimapuku! Siitäpäs on jokunen aika, kun olen viimeksi vetänyt tämän hepeneen ylleni. Olen kauhistunut tämän kaltaisista harrastuksista, joissa kastuu. On olemassa jonkunlainen vesijumpan vyö, joka pitää ihmisen vedessä pystyasennossa irti pohjasta, että voi polkea kuin pyörällä ajaisi. Vyön pitäminen on myös kuulemani mukaan vaikeaa että siitä saisi kaiken hyödyn irti. Mammaraisia muksahtelee vedessä ja sitten ollaan vaakasuorassa tai ainakin nurin. Se ei ole tarkoitus. K on sitä mieltä, että menemme läheiseen uimahalliin katselemaan ensin ja sitten, jos suorastaan ihastumme ajatukseen, niin uimapukukauppaan. Haluan semmosen, jossa on pieni hamonen!!

Kuunaan en ole vesijumppaa harrastanut tai edes uimahallissa ollut. Vesi sinänsä on rauhoittava elementti ja siinä on hyvä olla. Odotan paljon tältä uudelta K:n keksimältä viihdykkeeltä. Vai onko minulle joku aikaisemmin sitä jo ehdottanut? Tulee olemaan viihtymisen lisäksi muitakin positiivisia esteettisessä mielessä olevia vaikutuksia.

Ateneum vaihtuikin Kiasmaksi. Alanpa valmistautua lähtöön.


2 kommenttia:

 1. Enpä ole minäkään vesijumppaa tai -juoksua kokeillut, mutta kuulemma se on oikein hyvä liikuntalaji nivelvammaisille. Menkää vaan siis katsomaan kaikan päälle ja päätät sitten jatkosta.
  Kannattiko käydä Kiasmassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta. Aina kannattaa taidetta käydä katsomassa, vanhaa ja uutta. Nyt Helsinki on saanut Amos Rexin! Hyvää viikonloppua.

   Poista