31. elokuuta 2018

"TAIDE PITKÄ, ELÄMÄ LYHYT"

Virolaistaiteilija Karel Koplimets teki oluttölkeistä lautan ja purjehti Tallinnaan Suomesta. Tölkit  niitä, joita suomalaiset olivat Tallinnasta ostaneet. Lautta vaati 5000 purkkia pysyäkseen pinnalla. On näytillä Kiasmassa Meno-Paluu-osastolla.

Viides kerros esitteli  englantilaisen Grayson Perryn taidetta.  Tauluja, maljakoita, valurautaa, pronssia. kuvakudoksia... K kulki hiukan pöllömystyneenä ja väitti, että tämä ei ole taidetta. Minä puolestani olin ihastunut suurimpaan osaan.

Valoefektejä, robotiikkaa, musiikkia, huumoria...  Taiteilijoita, joiden töitä ollut Venetsian biennaalissa, kolmiulotteisia installaatioita, erotiikkaa. Vanhempani olisivat pyörtyneet. K meinasi. Minä kuljeskelin avoimin mielin. Esimakua ennen Amos Rexiin menoa.

Mentiin kahville Kiasman kahvilaan. Cappuccinot ja kroisantit. Kaupasta ostin muutaman kolmiulotteisen postikortin ja jääkaapin oveen Kiasmaa esittävän kuvan magneettina sekä ostoskassin.

Sitten lähdimme uimapukukierrokselle. No, eihän tähän aikaan vuodesta enää. Ei varsinkaan niitä, joissa on hameosa. Kävimme useassa kaupassa Sokosta ja Stockmannia myöten. K ei anna periksi, jatkamme joskus myöhemmin.

Ennen metroon menoa käväisimme vielä Keskuskadun Nespresso-kaupassa. Vaarallinen kauppa. Tuli taas ostettua. K maisteli hedelmille maistuvan espresson.

Päivä oli pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti