11. elokuuta 2018

EILEN OLI KIVAA

Nonnih, pitkälle iltaan venyi hauskasti visiitti luonani. Ensin syötiin ja sen aikana ja sen jälkeen juteltiin. Hiukan oli nostalgiaakin, kun selailimme kirjaa Helsingin edesmenneistä elokuvateattereista, joissa kumpikin olimme monesti istuneet. Nyt teattereilla muu tehtävä kuntoilun, erilaisten seurakuntien tai kulinarististen nautintojen tiimoilla. Haikeina  kuvia katselimme.

Kävimme myös läpi HKO:n kenraalit, jotka meitä kumpaakin kiinnostavat. Ensi viikolla siis asiaa Ticketmasteriin. Ainakin Sibeliusta ja Duke Ellingtonia, Shotsakovitshia, Schumania.

Kaupunginmuseon ystävät muisti jäsentään kirjeellä ja tarjosi menopaikkoja. Hakasalmen huvila valmistuu korjauksista syyskuussa. Uusi näyttely viisaa katsojalle, millaista oli Helsingissä 1920-luvulla. Herttoniemen kartanossa en ole ollut. Sekin  nyt tarjolla. Haikon kartano taas hyvinkin tuttu, kuten ensin mainittu Hakasalmen huvila. Hesperiankadulla Kirpilän kotimuseo, jossa parikin kertaa olen ihastellut lääketieteen lisensiaatti Juhani Kirpilän kotia ja siellä olevia 540 taideteosta. Kirpilä syntyi 1931 ja kuoli pois 1988. Hesperian puistossa on komeita hevoskastanjoita. Kerrotaan Kirpilän kutsuneen suuren joukon ystäviä kotiinsa juuri niiden kukkimisaikaan, nauttimaan hyvästä ruuasta ja keskustelusta. Ylimmän kerroksen suuresta asunnosta avautuu upea näkymä puistoon.

Tänään visusti laiskotellen kotona. Luen ja syön eilisiä jämiä. Pakastinkin jotain. Ruokapuoli hoidettu vähäksi aikaa. Kiusana pakastimessa jäätelöäkin. Tänään Berliinissä kävellään. Ehkä kiinnostun. Minusta hiukan omituinen laji. Joku sanonutkin jotain leikkisää, mutta en muista kuka ja mitä. Koko yleisurheilun tiimoilla on niin, että kaukana, hyvin kaukana ovat ne lajit, joissa Suomi oli monessa  ykkösenä. Keihäs, pitkät matkat, hypyt ja loikat. Nyt uudet ihmiset korkeammalle, pitemmälle ja nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti