18. elokuuta 2018

KISSANHEINÄ

Olin K:n kanssa kauppakeskuksen ruotsalaisessa Espresso Housessa cappuccinolla. K söi porkkanamuffinsin ja minä juustokakkumuffinsin. Niillä oli englannin kieliset nimet. En pitänyt juustokakkumuffinsista. Where is the cheese? Cappuccino oli hyvää. Sitten menimme Herkkuun ja ostin Pappagallon jäätelövohveleita, joista tulee jäätelötötteröitä kun ne täyttää jäätelöllä. Pappagallo on vantaalais-ruotsalainen tuoteperhe. Jäätelö italialaistyyppistä ja ostamani vohvelit vanhanajan. Se "vanha aika" takaa ilmeisesti herkullisuuden.

Erkaannuttuamme toisistamme käppäilin kukkakaupan ohi ja päätin ostaa keittiön pöydälle jotain kesäistä. En viehättynyt leikkokukista enkä purkkikukista. Näin vihreän kasvin, joka ojenteli hentoja lehdenvarsiaan houkuttelevasti suorastaan kääntyen minuun päin kutsuvasti. Kävin täkyyn kiinni. Otin purkin ja hiukan ihmettelin kyljessä olevaa kissan kuvaa. No, kullakin kukkakaupalla tapansa. Maksoin ja lähdin. Olin lukenut lapusta kasvin nimen: kissanheinä.  Hauska nimikin.

Kotona avasin kakkitietävän netin ja googlasin "kissanheinä". Kyllä sellainen kasvi on ja se on tarkoitettu kissalle syötäväksi. Kissathan koirien tapaan maistelevat joskus ruohoa. Liittyy kai ruuansulatukseen siihen tapaan, että vatsasta poistuu sinne kertyneet karvapallot kissan nuoltua itseään. Minulla on siis kissanheinää/kissanruohoa keittiön pöydällä eikä hassummalta yhtä kaikki näytäkään omassa tyylikkäämmässä purkissani. Nyt on hankittava vain kissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti