16. elokuuta 2018

KUIN UUSI

Huhheijaa parin päivän paussia olen pitänyt. Eilen tupsahti vieraita. Oli kyllä sovittu ja yksi, veljeksistä toinen, tuli lisänä. Toinen veljes oli korjannut tuolini ja sitä nyt miehissä tuotiin poikien äidin saattamana. Naputtelen tätä juuri siinä tuolissa. Takapuoleni tykkää. Luulin jo tuolin menettäneeni ja tuskailin mille kaatopaikalle ja miten. Entistä ehompi on vanha tuoli. Kuin uusi vallan. Kiitos kaunis. Oli iloinen seurue keittiön pöydän ääressä, juttua piisasi. Olisi saanut piisata pitempäänkin. Ehkä seuraavalla kerralla.

A:lta tuli Espanjasta meili. Piti heti vastata ja lohduttaa. Kertoi olevansa surullisella päällä. Pyysin nostamaan hännän pystyyn ja väitin sanonnan olevan perisuomalainen. Italiastakin putkahti kirje. Kiukkua extracomunitaarejä kohtaan. Italian uusi sisäministeri on luvannut lyödä kapulaa rattaisiin ja saa nyt osakseen rasistin, fasistin ja sydämettömän julmurin maineen. Ministeriltä odotetaan suuria muutoksia maahan pyrkijöiden suhteen. "Viattomien muukalaisparkojen" solvaajat saavat kovan hälyn aikaan lehdistössä ja muussa mediassa. Italia hukkuu vieraisiinsa ja minä ihmettelen, kuinka kauan ja kuinka paljon sinne mahtuu väkeä? Maahan tullut ja tuleva ihmismäärä on aivan toista luokkaa kuin meillä Suomessa. Me purnaamme muutamasta tuhannesta ja Italia kamppailee satojen ja taas satojen tuhansien kanssa.

Lukemisen merkeissä on aika minulla mennyt, mitä nyt välillä ihmistenkin ilmoilla. Pitää käydä näyttäytymässä. Vierailutulva sen kuin jatkuu. Ensi viikolla P-D ja H:n kanssa on sovittu alustavasti. HKO:n kenraaliliput jäivät saamatta. Yritetään kevätkaudelle. Netin kautta en voi tilata, koska meillä kahdella rouvalla on rajoitteita istumapaikkojen suhteen. No, on muitakin menopaikkoja meille,  kun syksy kunnolla koittaa ja kesän uinunut kyltyyrisesonki alkaa heräillä. Itäkeskukseen on tulemassa uusi leffateatterikin. Ei kuin sinne sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti