9. marraskuuta 2017

UUTTA LUKEMISTA

Olen taas klassikon kimpussa lukemisessa. Lääkärimatkalla ostin Suomalaisesta  Günther Grassin kirjan Peltirumpu. Sitä voi sanoa hyvällä syyllä klassikoksi, kun ilmestymisvuosi oli 1959. Kirjan takakannessa sanoo Pentti Saarikoski "Peltirumpu on irvokas, villi, rivo ja elämänmyönteinen. Ottakaa ja syökää!" En tätäkään kirjaa ole lukenut, vaikka vanhempieni kirjahyllyssä oli. Sittemmin hävinnyt. Nyt siis on ja kylkiäisenä ostin biologi Svante Pääbon kirjan Neandertalilainen. Minua ovat nämä kanssamme joskus eläneet sukulaiset aina kiinnostaneet. Hiljattainhan HS kirjoitti, että meissä kaikissa on neandertalilaisperimää.

Pasteerailin taas nespressokauppiaan luo ja ostin kookokselle, lakritsille ja appelsiinille maistuvia kahvikapseleita. Aamuisin maistelen "normaaleja" makuja, mutta mahdollinen iltapäiväkahvi voi olla jotain muuta. Siispä tänään vaikka kookoskahvin kimppuun. Kysyin kaakaokapseleita, mutta Nespresson barista sanoi Nespresson olevan vain kahvin ja kahvikoneiden firma. Kaakao on kaakao, vaikka pavuista sekin valmistetaan. Pitänee siis laittaa juoma perinteisellä tavalla. Kylmä pakkaspäivä ja kuuma kaakao ovat pari. Kunhan tästä ensin talvi urkenee. Ruotsalainen meteorologi ennustaa pohjolaan hyvin kylmää talvea.

Kiinalainen avaruusasema tömähtää Maahan. Saattaapi sen tehdä pirstaleina, mutta pelottavana ja tappavana, jos asutuille alueille. Stephen Hawking taas kerran povaa maapallon tuhoa. Ihmisiä liikaa, joka koituu kuolemaksemme joidenkin satojen vuosien kuluttua. Tähän ennusteeseen ei tarvita kuuluisan kosmologin mielipidettä. Tämän lopun hoksaa jokainen, joka vähänkään seuraa maapallon kansoittumista. Nyt vain ripeästi etsimään uutta asuinsijaa ilmakehän toiselta puolelta.

Mutta ennen näitä toimenpiteitä eläkäämme täällä ja olkaamme onnellisia kukin kykyjemme mukaisesti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti