14. marraskuuta 2017

STADISSA

Änkeydyin eilen Stadiin. Ihana tunne. Onnellisena istuin metrossa ja tunsin jo Siilitien asemalla lähestyvän kaupungin tuoksun. Työntäydyin Keskuskadulla yläilmoihin ja marssin määrätietoisin askelin Stockmannille. Menin Aleksanterinkadun pääovesta sisään ja tunsin kosmetiikkaosaston kutsun. Mietin, otanko vastaan. En ottanut.

Hissillä neljänteen ja katse kohti talvisaappaita. Matalat korot ovat nyt in tai sitten semmoiset toista kymmentä senttiä korkeat piikit. Pyysin myyjän ja palvelua. Hän oli alttiin kohtelias. Yhdet saappaat minua miellyttivät, mutta koko puuttui. Tilataan, sanoi altis myyjä. Tulee Tapiolasta tai Turusta, täsmensi. Lähettävät tekstiviestin, kun voin hakea. Pyysin tänne Itäkeskukseen. Auliisti kerroin, miksi tänne. Kuten aina. Kuin puolustuksekseni. Menin sukkaosastolle. Valitsin Vogueita ja saapasmyyjä oli yhtäkkiä vieressäni. "Löysin vielä yhdet, sovitetaanko?" Sovitimme ja minä olin edelleen espoolaisten tai turkulaisten kannalla. Kiitin myyjää ystävällisyydestä ja keskityin taas sukkiin.

Ajoin hissillä seitsemänteen ja First Loungessa join tyylikkäässä ympäristössä tyylikkäästi yhden latten. Luin päivän Helsingin Sanomatkin. En ole aikoihin lehteä hyppysissä pidellyt. Totta on, mitä L on sanonut. Suuria kuvia ja vielä suurempia mainoksia. Itse uutiset vaikuttivat sivuseikalta. Lukaisin lehden ja panin sen viereeni sohvalle. Muodikkaasti pukeutunut rouva kysyi, jos lehti on vapaa?  Toki, ja ojensin HS:n hänelle. Hymyilimme molemmat.

Seuraavaksi Herkkuun. On se, on se, se oikea Herkku oikeassa Stockmannissa oikeassa Stadissa. Katselin ja ihastelin ja lopuksi ostinkin. Keskuskadun puoleisesta ovesta ulos ja sitten ylitettyäni Aleksin ja ohitettuani musikantin, käppäilin ovelle, josta aletaan laskeutua kohti metroa. Mennessäni ostin Rosebudista kaksi Tuomas Kyrön kirjaa Kunkku ja Benjamin Kivi.

Siilitien aseman kohdalla kadotin Stadin tuoksun ja pian olinkin Itäkeskuksessa. Mutta en kuitenkaan oikein kotonani.

3 kommenttia: