22. marraskuuta 2017

KONSERTTIIN, KONSERTTIIN

Valittelin blogissa kulun olevan suorastaan kurjaa pimeällä, että pitää jättää kulttuuririennot, konsertitkin, iltasella menemättä. Ystäväni J oli blogin lukenut, soitti ja kertoi HKO:n kenraaliharjoituksista musiikkitalossa, jotka alkavat klo 10 aamulla. Ei ollut tullut mieleenikään musiikilliset kenraalit. Toki olen kenraaleissa ollut, mutta teatterin puolella. Monessakin. Silloin kun vielä tunsin sen alan ammattiväkeä.

Otin kiireesti selvää HKO:n harjoituksista ja ensimmäinen olisi ollut jo joulukuussa. Loppuunmyyty! Otin selvää lisää ja pitkin kevättä on tarjolla tätä herkkua kenraalin muodossa. Ei kuin soittamaan K:lle, josko saisin seuraa. "Totta kai mä lähden mukaan". Ehkä joissain näistä kevätkenraaleista olisi meille paikat. Asia selvitettävä. Olisihan tuo hienoa päästä kuuntelemaan, ei vain kuulemaan, klassista musiikkia muullakin tavalla kuin cd:ltä. Siitä on nimittäin ikuisuus! Elävän musiikin kuuntelemisesta salissa, jossa kunnon akustiikka.

Kummitätini kanssa myös joskus kaupungintalon kävelykonserteissa olen ollut. Nekin käynnit entisen elämän kulttuurinautintoja. En ollut edes rouva. Kuinka kaikesta onkin pitkä aika!!! Konsertit, jotka järjestettiin kaupungintalon juhlasalissa eivät varsinaisia "kävelykonsertteja" olleet. Istuimme paikoillamme konsertin ajan. Konsertteja järjestetään vieläkin, mutta alkuliite "kävely" on jätetty pois. "Kävelykonsertti" tarkoittaa nimensä mukaisesti, että kuunteleva yleisö voi kävellä, tulla ja mennä. Ne ovat usein puistoissa. Esplanadin puistossa on lava, jossa musisoidaan kesäaikaan ja yleisö pasteerailee puiston käytävillä, poikkeaa vaikka Kappeliin.

Lava on talven horroksessa ja "Helsinki helmilöissä"

Kuulkaa Luonnotarten kuiskausta,
nähkää Suomen talven suuri taika!

Koko Helsinki on helmilöissä,
puistot kaikki kuurakaunehissa,
kaasut palaa, sähkölamput loistaa,
esplanaadi on kuin taikalinna,
peikkoin palatsi ja vuoren hovi,
jossa Hiiden neien häitä juodaan...
(Eino Leino)

2 kommenttia:

  1. Kannattaa tsekata myös RSO - heillä myös kenraaliharjoituksia. Yt, J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. J,hei. Netistä selvitin, ettei olisi RSO:lla kenraaleja muille kuin Ystäville ja ryhmille. Mutta kysyn vielä, kun soitan. Kiitos.

      Poista