7. syyskuuta 2017

NOUSIAISEN JUURIHOITO

Ostin kirjan. Nyt luen ja syön kesän viimeisiä Malviinoja. Luin joskus, ehkä jostain blogista, Miika Nousiaisen kirjasta Juurihoito. Selailin sitä kirjakaupassa ja tein ostopäätöksen. Se oli hyvä päätös mitä tulee ainakin ensimmäiseen sataan sivuun. Kertoo hammaslääkäristä ja hänen potilaastaan, jotka ovat ehkä veli ja sen veli. Minulla on ollut aina hyviä ja mukavia hammaslääkäreitä, varsinkin eräs, jonka nimi alkaa A:lla. Emme olleet sukua, siis veli ja sen sisko, vaan sympatiseerasimme muuten ja olimme kerran lounaalla. Nyttemmin hän on jo eläkkeellä ja minä etsiskelen monen yrityksen ja erehdyksen kautta uutta hammaslääkäriä itselleni.

Juurihoidon lisäksi äkkäsin Stockmannin kenkäosastolla aamutossut, joissa on punaisia strutsin höyheniä. Olen jossain omassa blogissani pärmänttänyt suureen ääneen naisellisten aamutossujen poissaolosta. Nämä olivat hiukan sinnepäin ja nyt ne ovat jalassani. Italialaiset. Ruokaakin ostin moneksi päiväksi, jopa viikoksi ja toin selvästi esille kuuluisan naisen logiikan Herkun Meals-osastolla. "Ostan tuota yhtä paljon kuin äskeistäkin, mutta vähän vähemmän". Miesmyyjän ilme ei värähtänytkään. Ammattitaitoisesti ammensi rasiaan niin kuin olin pyytänyt. Hetken kuluttua huomasin pyyntöni mahdottomuuden ja sanoinkin siitä. Vasta silloin hän hymyili leveästi.

Tarvitsin myös kahvikapseleita. Uutuuksia oli ilmaantunut. Hurmioituneena kuuntelin myyjän myyntipuhetta niiden erinomaisuudesta ja nautittavuudesta. Italialaistyyppisiä. Hämmästyksekseni hän myös näytti kahvikoneestani semmoista, mistä en tiennyt mitään. Vehkeestä aukeni kalkinpoistoputken säilytyslokero!! Myyjä pyysi sen avaamaan ja tein tietysti työtä käskettyä. Hupsis, sain auki. Pienikokoinen kalkinpoistoputki oli silmieni edessä. Kävimme koko suorituksen läpi, että osaan sitten kotonakin. Sain myös mukaani juuri printatut ohjeet sekä kalkinpoistoainetta. Kiitin ja kehuin nuorta miestä ja toin julki tyytyväisyyteni tähän kahvikapseliliikkeeseen, jossa minua on aina ystävällisesti ja ammattitaitoisesti palveltu. Avasin säilytyslokeron heti kotiin tultuani. Oli vähän jäykkä, kun ei avattu ennen, mutta sain toki kannen auki. Jonain päivänä puhdistan kalkit koneesta. Ja minä osaan sen tehdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti