2. syyskuuta 2017

ALL IS LOST

Katselin eilen All is lost-elokuvan Teemalta. Ohjaus J.C. Chandor, vuosi 2014, leffan ainoa rooli Robert Redfordilla. Onnettomuus merellä keskellä ei mitään. Redfordin vene uppoaa, pelastusvene pelastaa. Redford seilaa päiväkausia siinä, valmistaa juomavettä, yrittää kalastaa, on sitkeä sissi. Pari laivaa menee muutaman metrin päästä ohi, mutta ei huomaa, vaikka Redford huutaa henkensä kaupalla ja heiluttaa hätärakettia. Sekstantin avulla on sijainti kutakuinkin hallussa. Kaukana horisontissa näkyy valoa, Redford tuikkaa tulen juoma-astiaan ja siitä ei hyvä seuraa. Kumivene roihahtaa liekkeihin ja Redford heilahtaa mereen. Umpisukeluksiin koko komistus. Jonkun veneen pohja näkyy kaukana pinnalla. Viimeisillä voimillaan sankari kauhoo kohti valoa ja elämää. Auttava käsi tarttuu Redfordin käteen. Mutta jatkoa ei näytetä. Ilmeisesti pelastuu, ellei avunantaja ole hukkuvan mielikuvitusta tai joku taivaallinen käsi kisko miehen parempiin ja kuivempiin oloihin. Kiinnostukseni kesti koko leffan ajan ja kyllähän Redfordia katselee (nyt ei voinut oikein kuunnella, kun oli vain pari repliikkiä), vaikka kaveri saanutkin ikää sitten vuoden 1985 Minun Afrikkani-elokuvan.

Päivemmällä istuin partsilla lukemassa kirjaa Mika Waltarista. Imuroinkin jossain välissä ja siitäkös lonkka ärtyi. Ei meinannut asettua sen enempää levolla kuin pillerillä. Kiusallakin huhkin vielä pölyjen kimpussa huonekalujen pinnoilla ja lopuksi olin tyytyväinen tekemiseeni. Palkinnoksi työnsin uuniin ranskalaisia perunoita ja lisukkeeksi rakensin salaatin. Tyydytin parilla luumulla ja mansikoilla jälkiruokakaipuuni. Puhelin ei soinut, enkä minä soittanut kenellekään. Selasin postin tuoman Stockmannin Herkku-lehden ja päätin mennä ensi viikolla ostamaan bataatti-kvinoapyöryköitä. Niitä ei lehdessä mainostettu. Voisin myös satsata juureksiin ja panna uuniin muhimaan, mausteita, öljyä, suolaa ja hunajaa. Juureksia mainostettiin " Oi ihana sadonkorjuu". Lähettääköhän S-market aikanaan myös Herkku-lehden? Herkku kun vaihtaa omistajaa. Ja säilytänkö minä asiakassuhteeni?

2 kommenttia:

  1. Sattuipa somasti, kun kirjoitit eilisestä elokuvasta. Minäkin katsoin ja pidin siitä. Mutta loppu meni ohi kissan hoidollisista syistä. Jäi vaivaamaan, miten siinä kävi. Pelastit tilanteen, kiitos!

    VastaaPoista