18. syyskuuta 2017

EI SITTEN MILLÄÄN NUKUTA

Tässä sitä taas norkoiltu kolmesta lähtien kaikkien muiden nukkuessa. No, sainhan nukuttua kuitenkin viitisen tuntia. Ehkä pakottaudun päiväunille. On tämä niin metkaa.

A meilasi ja kertoi lähtevänsä ystäviensä kanssa Santiago de Compostelaan. Mutta kun he lentävät, niin en usko että saavat simpukkaa. Minäkin suunnittelin matkaa puolison kanssa. Ensin Marbellasta, jossa hotelli, Portugaliin autolla ja sieltä pohjoiseen ja Santiago de Compostelaan Espanjaan ja sitten takaisin etelään Marbellaan. Ei tullut mitään. Seuraavassa elämässä sitten.

E soitti ja kertoi syksyn tulleen myös Perämeren rannoille. Ei siitä pääse yli eikä ympäri, ei sitten millään. Joka vuosi sama asia. Eikä kauaakaan, kun saamme kosketuksen ensilumeen, josta niin moni runoilija on riimitellyt. Lapsena suorastaan riemuittiin, vaikka ei se vielä silloin alkuun mikään kelkkakeli ollut. Mutta antoi toivoa tulevasta. Eikä ikinä pettänyt.

Suunniteltiin M:n kanssa menevämme Nelimarkan näyttelyyn HAMiin. Kysymyksessä on Eero Nelimarkka. Perheessähän on pojantytär Riitta Nelimarkka, joka myös taiteilija. Minulle Eero Nelimarkan työt vieraita, joskus nähty jossakin. Nyt tutustutaan tarkemmin. Viime aikoina olen avoimin mielin vaellellut modernien taiteilijoiden näyttelyissä, enkä pane yhtään pahakseni. Kyllä se niin on, ettei aina tarvitse renessanssia tai Edelfeltiäkään olla.

Katselin  Arto Nybergin ohjelmaa ja senkin vahingossa. Yhtenä vieraana Riitta Väisänen. Hyvännäköinen nainen, mutta mitä varten hän haroo koko ajan hiuksiaan? Sitten katselin hänen tubettamistaan läppäriltä. Ohjelma, jossa hän haastatteli kyläkauppias Vesa Keskistä, jonka puoti Tuurissa paisuu kuin pullataikina ja jota Väisänen vertasi Las Vegasin iloihin. Ja kyllä tässäkin  ohjelmassa rouva haroi hiuksiaan aivan vimmatusti. Minä ainakin keskityin enemmän tähän haromiseen kuin asiaan. En viitsi tässä nyt puuttua asian laatuun.

Samassa Nybergin ohjelmassa oli myös kirjailija. Pöyristyin, kun hän sanoi hoitaa-verbin imperfektimuodoksi "hoisi". Sanaseppo!! Kirjailija!! "Hoisi" saa minut aina takajaloilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti