27. elokuuta 2016

STOCKHOLM

Olen katsellut netistä alustavasti Tukholman museoita. On nimittäin mentävä jonnekin sisätilaan, koska on syksy ja otaksuttavasti jo liian viileää istuksia puistossa ja syödä jäätelöä. En oikein tiedä seuralaiseni museomakua. Itse tietysti hehkutan taiteen puolesta, mutta voi olla, että matkakaverini tahtookin vaikka Ruotsin kansallismuseoon. Tai NK-tavarataloon tai  vanhaan kaupunkiin (jota en kannata olenkaan, kun on oltu sen sata kertaa), mutta toki on otettava toisenkin mielihalut huomioon. Sitäkin on ajateltava, etten rollaattorin kahvoissa kykene ihan minne vaan. Pitää varmaankin pitää palaveri. Kuninkaalliset palatsit eivät minua kiinnosta Louvrea ja Versaillesia lukuun ottamatta. En edes Tamminiemessä ole ollut. Enkä liioin Helsingissä entisessä kauppias Heidensrauchin asuin- ja liiketalossa, joka on nykyisin Presidentinlinna.

Olen saanut uuden lukijan. Tervetuloa ja kiitos tulemisesta. Jokin tekstissäni on saattanut kiinnostaa.

Kirjoitan tätä ennen "Helsinkiin" lähtöäni. Tänään on Ateneum-päivä ja tarinaa Suomen taiteesta. Kyllä täälläkin on osattu! Jopa naiset. Usein Pariisista opit hankittu ja Seine ja Montmartre inspiroineet. On se ollut niin vallatonta aikaa boheemina boheemien joukossa elegantisti absinttia tai pastista siemaillen.

Minä siemailen tässä aamukahviani ja huomasin auringon ulkona paistavan. Jos vielä näin, kun konttaan metroon, hyvä niin. Lauantaikokemus onkin uusi siinä junassa. Ovatko matkustajat jollain tavalla arjesta poikkeavia? Näkyykö viikonloppufiilis kasvoista?13 kommenttia:

 1. Hei! Mukavaa päivää. Palasin kotiin ja arki alkaa. Luin kaikki kesän blogisi aamulla. T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkasi käsistä tämä viesti. Itse saan positiivista energiaa sinun blogista ja elämänkokemuksesta ja viisaudesta. Minä haluisin mennä pesemään mattoja mutta talo nukkuu vielä. Istun ja luen. Oli mukava matka. Sain hieman etäisyyttä ja nyt välimeren voimin jatkan eteenpäin. Lämpimät terveiset Espanjasta. T. Sanna

   Poista
  2. Tervetuloa takaisin Suomeen Välimeren rannoilta, Sanna. Kiitos terveisistä. Siis maton pesua!

   Poista
  3. Kiva, kun jaksoit lukea, Sanna.

   Poista
 2. Olisinko minä se uusi lukijasi? En tiedä, miksi kuvani ei nykyään ilmesty tuohon ruudukkoon niinkuin aikaisemmin kun liityin jonkun blogin lukijaksi.

  Mutta asiaan: käyn Tukholmassa aina Moderna museetissa, mutta sehän on aika ilmiselvä valinta. Medelhavsmuseet on kuulemma erityisen hieno Tukholmassa, kertoi joku joskus. En ole vielä itse käynyt, mutta siis vinkkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en ole aivan varma, oletko se juuri Sinä uusi lukijani, Leena/Donna mobile. Koeta saada kuva ruudukkoon. Ilmankin sitä: tervetuloa.

   Moderna Museet tuttu ja käyty ihmisikä sitten. Oli kerran vuonna se ja se Joan Mirón näyttely. Medelhavs museet minulle sen sijaan tuikituntematon. Pannaan harkintaan. Kaupunki onneksi pullollaan museoita. Kiitos vinkeistä.

   Poista
  2. Nyt luulen, Leena, Sinun onnistuneen pääsemään "ruudukkoon". Hieno homma ja ollos lämpimästi tervetullut.

   Poista
 3. Jos minua tarkoitit, niin kiitos.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinuapa juuri (saappaat kuvassa), Aulisko. Tervetuloa.

   Poista
 5. Pahuksen kännykkä julkaisi kommenttini kahdesti. Se siitä tyylikkäästä saapumisesta.

  VastaaPoista
 6. Hallwylska Museet on käymisen arvoinen useammankin kerran. Pieni sukellus ruotsalaisen varakkaan perheen elämään. Hauskaa, että matka ei jää vain haaveeksi!

  VastaaPoista
 7. Jutta. Tutkin netistä tietoja Hallwylska museetista ja kiinnostaahan tuo. Helsingissä vähän samantapainen Kirpilän kotimuseo, mutta varmasti pienemmässä mittakaavassa. Juhani Kirpilä oli, kuten tietänetkin, lääkäri ja keräsi ahkerasti taidetta. Kiitos Tukholman vinkistä.

  VastaaPoista