18. huhtikuuta 2016

LAUTASELLANI ON SALAATTIA

Lääkäri kysyi viimeksi, onko oloni tullut erilaiseksi kuin ennen? En oikein osannut sanoa. Mutta viime päivinä olen muutosta huomannut. Ehkä en niinkään pane sitä verenpaineen lukuun, mutta tämä ravintopuolen muutos on saattanut vaikuttaa olooni. En taatustikaan ole vielä laihtunut  (viisi päivää mennyt), mutta elimistö reagoinut terveellisempään ravintoon. Nykyajan vehnä on todettu ihmiselle ei-niin-hyväksi, ylenpalttinen rasva pahaksi, sokerin ja rasvan yhdistäminen ehkä kaikkein pahinta. Minäkin sortunut hampurilaisiin, ranskalaisiin perunoihin, leivoksiin, rasvaa tihkuviin pihveihin, kermaisiin kastikkeisiin, paistettuihin perunoihin jne. Ne ovat kaikki ruokavaliostani nyt poissa. Luulen elimistöni pitävän muutoksesta ja tämän tunnen.

Salaatit maistuvat, niitä on satoja erilaisia, ruokaisampia ja vähemmän ruokaisia. Minun nykysalaateissani on usein broileria, kalkkunaa tai katkarapuja, hedelmiä, vihersalaattia, kurkkua, kananmunaa, tomaattia, mitä  milloinkin ja kastikkeena kevyt öljykastike mausteineen. Leipä on rukiista, josta en oikein pidä. Juomana vesi kuten ennenkin. Näin on menty ja mennään. Näläntunnetta ei ole, välipaloja ei tee mieli. Ja jos, niin pala vesimelonia, viikunoita, keitetty kananmuna ruisleivän päällä tms. Ei paha.

Tänään taas kotona, huomenna kauppaan ja keskiviikko on pyhitetty nykytaiteelle. Loppuviikosta en vielä tiedä. Tässä oli tämän päivän blogiannos. Hyvää alkanutta viikkoa.


3 kommenttia:

 1. Oikein hyviltä kuulostavat salaattiaineksesi. Salaatteja voi tosiaankin koota melkein mistä tahansa kun ne vaan vähänkin sopivat toistensa makuun. Hyvältä kuulostaa tilanteesi ja aina paremmalta jos kehokin siihen jo reagoi. Kiitos samoin, mukavaa viikkoa! Kerrothan sitten ainakin, mitä ajatuksia nykytaide sinussa herätti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta,hei. Minusta on jo kehittynyt salaattihullu, vaikka ennenkin on syöty. Nyt kun se on pääraaka-aineena,panee mielikuvituksen liikkeelle ja sehän onkin mielenkiintoista.

   Poista
 2. Jes ! Kuulostaa "salaattihulluus" hyvältä :) Siinä kun antaa mielikuvituksella vallan niin syntyy ihanuus annoksia.
  Kesäkin tulee on ihania salaattiaineksia tarjolla :)

  *halaus ystäväiseni*

  VastaaPoista