19. huhtikuuta 2016

"IHMISYYTTÄ JA ELÄMÄÄ KUNNIOITTAEN"

Viimeksi en tiennyt loppuviikon ohjelmasta. Nyt tiedän. Torstaina päivävieraita L ja A. Jos vaan löytävät tänne. Katajanokalle kaikki löysivät. Taas pännii. No, en oikein löytänyt minäkään alussa. En edes tätä katua. Kauppakeskuksen löysin, mutta sitten taas siellä en mitään. Nyt sekin sujuu hiukan paremmin. Tänään aion kauppakeskuksen Stockmannin Herkkuun. Parman kinkkua, viikunoita, paahtopaistia, katkarapuja...  En riskeeraa ja mene K-kauppaan. No, ei välttämättä Herkussakaan ole. Siis tämän pakkakunnan Herkussa. Oikea Herkku ei milloinkaan minua ole pettänyt.

Odotan muuten suurella jännityksellä ensi viikon lääkärin tapaamista. Hän on todella paneutunut minun persoonani hoitoon. Tulokset näkyvät. Jos hän ei olisi vakavasti keskustellut kanssani laihtumisesta, saanut minut vakuuttuneeksi sen tärkeydestä terveydenkin kannalta ja ohjaillut minua oikeaan suuntaan, en olisi tähän ryhtynyt. Myös hän valitsi oikeat lääkkeet verenpaineeseen.  Hän todellakin haluaa potilaitaan auttaa. Kuten lääkärin valassa sanotaan "vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta pyrkiväni lääkärinammatissani palvelemaan lähimmäisiäni ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen".

En mennyt edes vaa´alle, vaikka lääkäri pyysi kahtenakin kertana. Sitten eräänä päivänä ilmoitin ajatelleeni asiaa ja suostuin punnitukseen. Hän nousi heti ylös ja sanoi "menemme nyt". Kerroin haluavani peittää kädelläni silmät, en katsoa vaakaan, enkä nähdä tohtorin ilmeitä. Näin me teimme. "Ei ilmeitä", hän sanoi autettuaan minut pois vaa´alta. Tohtori voi nyt seurata mahdollista kevenemistäni. Itse  olen tietoinen paljon myöhemmin.

Melkein on varmistunut, että Ähtärin eläinpuisto saa kaksi isopandaa Kiinasta lainaksi. Vuosikausiksi tietysti ja jos pariskunta saa pentuja, ovat nekin lainassa. Siitä sitten vaan kasvattamaan bambuja, nämä kun eivät juuri muuta nauti ateriakseen. Henkilökunta nyt kovaan oppiin, miten isopandoja hoidetaan. Eikä sovi ajatella karhu kuin karhu. Ei mikään kotimainen kontio suinkaan. Onnea  sitten aikanaan isopandahoidolle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti