2. huhtikuuta 2016

IKIOMA PANKKIKRIISI

Ensi viikolla taas pankkiin rahanpesuun, ei kun tarkoitan rahan nostoon tililtä. Kerään jo voimia. Tulee takuulla sanomista "mitä toi nainen käy täällä vähän väliä, taitaa kaikesta huolimatta olla filunkia mammaraisella, on sillä jossakin Etelä-Amerikassa ikioma unikkopelto, voi olla kaksikin".

Miten tämmöinen pankkikäynti voikin saada maailmani näin sekaisin? No totta maar, kun pidetään roistona ja rahanpesijänä. Olen lainkuuliainen, joskus ihan peettimäisyyteen asti, mutta toisaalta taas hiukan lipsun. Tarkoittaa, etten aina etsi suojatietä katua ylittäessä ja auto kun oli, ajoin toisinaan ylinopeutta. Niin, ja olen minä pienenä ollut hernevarkaissa. Nyt sitten joudun pankissa syyniin nostaessani rehellisesti hankittuja omia rahojani omalta tililtäni. Kaksitoista vuotta omaishoitajuutta ja kaupungin palkkalistoilla. Ymmärtäisin kuulustelun (ja niin päin se pitäisi mennäkin), jos olen panemassa tililleni suuria summia. Mistä saatu? Arpajaisvoitto? Perintö? Onko verot maksettu? Mafia lähettänyt? Tulen tappelemaan pankissa, jos niikseen tulee, kun taas heitetään ylleni epäilyksen tumma varjo. Ne eivät tiedä, että tämän rollaattorin kahvoissa onkin aika kova luu. Jos alaraajoissa on rajoittuneisuutta, ei se tarkoita, että yläpääkin on vajavainen. Tässä samaisessa pankissa minua yleensä kohdellaan kuin lasta "oletko nyt varmasti oikeassa pankissa ja jos haluat käteistä, sitä saa vain alakerrassa". Tästä alkoi antipatiani tätä pankkia kohtaan. No, me asiakkaathan tuomme vain hiekkaa pankin lattialle, kuten Björn Wahlroos on sanonut. Jukupliut, jos pankeilla ei ole asiakkaita, ei ole pankkejakaan. Mitenkäs sitten Nallen suu pannaan?

Puhinastani huolimatta eilinen sujui melko mukavasti. Nukuin pitkään, otin verenpainelääkkeet, mittasin verenpaineen, tiputtelin kahvia ja sivelin paahtoleivän päälle piparjuurijuustoa. Muutama puhelu, läppärillä puuhastelua, roskiksella, lounaan syömistä ja miettimistä, koska hiiessä imuroisin. Sitten tuli ilta ja lähdin Emmerdaleen. Katie putosi lattian läpi ja kuoli. Minua ei itkettänyt. Muuta en sitten tv:stä katsonutkaan. Ai niin, uutiset kyllä. Kreikka palauttaa turvapaikanhakijoita takaisin Turkkiin. Vesi nousee, jos jäätiköt sulavat, kuten laskettu on. Miten käy Helsingin? Ainakin Kauppatorille nousee. Kesänopeudet taas teillä. Talvi on ohi. Venäläiset lopettivat Suomen visiitit, kiinalaiset tilalle. Presidentti Niinistö on Washingtonissa ydinturvakokouksessa. Että semmoista. Hyvää lauantaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti