1. huhtikuuta 2016

AASIEN VANHAINKOTI

Palaan vielä tähän rahanpesujuttuun (toinen teksti tänään), jonka tiimoilta minuun pankissa takerruttiin nostaessani rahaa tililtäni. Nyt jos kysytään, lähetänkö rahaa ulkomaille, kerron aikaisemmin lähettäneeni. Mitähän tuumivat? Joudun selittämään aivan taatusti. Puoliso ja minä lähetimme todellakin muutaman vuoden ajan rahaa Kyprokseen. Olimme adoptoineet Friends of the Cyprus Donkey-nimiseltä aasifarmilta Vounin kylässä kaksi aasia, Pegasus ja Noddy. Saimme niistä informaatiota ja farmin lehden muutaman kerran vuodessa. Kyllä toiminta farmilla oli aivan rehellistä aasien hyväksi. Maassa on tapana laittaa vanhaksi tullut aasi mieron tielle, jossa se kulkee väsyneenä ja hylättynä, kunnes sen joku vie aasifarmille. Mekin näimme näitä aaseja teitten poskissa: mauri on työnsä tehnyt, mauri saa mennä.

Farmilla käydessämme siellä asui pari sataa heitteille jätettyä aasivanhusta, joita hoidettiin huolellisesti ja hellästi sen ajan, mitä niillä vielä jäljellä oli. Aasi on kuitenkin sitkeä olento, että isolla osalla asukkeja oli edessään vielä monta onnellista vuotta kavereitten kanssa. Paikalla oli eläinlääkäri ja eläinten hoitajia sekä palkallisina että vapaaehtoistyössä. Työtä riitti. Farmilla oli myös kauppa, jossa joka lähtöön aaseihin liittyvää. Minä ostin mukeja ja jotain muuta pientä. Aasien vanhainkotia piti englantilainen pariskunta, jotka aikoinaan olivat kauhistuneet aasien julmaa kohtelua panna maantietä kulkemaan. Keskustelin heidän kanssaan pitkästi ja he olivat todellakin sydämestään vihkiytyneet työlleen. Kyproksen käynnistämme on suunnilleen 14-15 vuotta, nykyistä tilannetta en tiedä. Minulla on yhä Pegasuksen ja Noddyn valokuvat sekä viralliset adoptiopaperit. Pitääköhän ottaa pankkiin mukaan, ettei homma vaikuta rahanpesulta ulkomaille lähetettyine rahoineen? Meitä valvotaan. Yksikään mummeli rollaattorin kahvoissa ei säästy epäilyiltä, kun hän konttaa pankkiin nostamaan säästöjään. Minne niitä lähettääkään pestäväksi? Vai peseekö itse? Minua ketuttaa ja vimmatusti suututtaa pankkien "asiakaspalvelu". TÄMÄ TIETÄÄ SOTAA !

2 kommenttia:

  1. Ota ihmeessä aasien dokumentit mukaan ja pidä niistä kunnon esitelmä pankissä ennenkuin ehtivät kysyä sulta yhtään mitään! Katsotaan sitten kysyvätkö vielä jotakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,Marjatta,aasipaperit mukaan. samalla eläinsuojelusta probagandaa.Ensi viikolla vien taas hiekkaa pankin lattialle.

      Poista