16. huhtikuuta 2016

KEVÄTLAUANTAINA

Urkeni uusi aurinkoinen kevätaamu. Heräsin tavallista myöhempään, enkä kiirettä pitänyt. Nyt vasta olen aamukahvin kimpussa. Lehdissä on pohdittu, kenen kanssa Venäjän Putin styylaa. Ihmisiä kateissa, löydetään kuolleina. Joku muuttaa Suomesta pois maan tiukkapipoisuuden takia. Jotkut änkeävät väen väkisin maahan.

Olen vakavissa aikeissa saada itsestäni painoa pois. Tässä asiassa auttaa uusi ihana lääkärini. Olemme käyneet asiallisia keskusteluja ravinnosta ja hän on saanut minut uskomaan, että kun noudatan hänen neuvojaan, paino putoaa. Ruokatottumukseni menivät uusiksi. Eivätkä välttämättä huonompaan suuntaan. Minun on hyvä olla. Minusta myös tuntuu, että tohtori haluaa vilpittömästi minulle hyvää oloa. Hän tahtoi tietää päivittäiset syömiseni aamusta alkaen. Kerroin. Verenpaine on laskenut. Hipoo jo normaaleja lukemia. Oikeastaan elämäni suuresta murheellisesta muutoksesta huolimatta, tämä kevät on hyvä kevät.

Italiasta tuli pitkä kirje. Taidetta ja politiikkaa, yksityisiä asioita, hiukan ongelmia. Kauan kirje oli tehnyt matkaa, yli kolme viikkoa. Kuriiriko sen ratsain kuljetti? Ja sitten venholla lahden yli? Itämerellä pitää varoa, etteivät naapurin hävittäjät lennä päälle. Odottelen Kiasman käyntiä ja sitten lähetän Italiaan omat kokemukseni ja näkemykseni nykytaiteesta.

Tänään ei edes roskiskeikkaa. Eilen oli. Yritin eräänä päivänä imuroida, vaan hommasta ei tullut mitään. Lonkka vaivaantui niin, että oli pakko lopettaa. Minun imuroimiseni on imuroitu ja nyt pitää saada apua. Muusta suurin piirtein vielä selviydyn, jos ei vaadita suurta tarkkuutta. Lääkäri kirjoitti jo lausunnon Helsingin kaupunkia varten kuljetuspalveluanomukseeni. Helpottaisi paljon ulkona liikkumista, jos voimat eivät hupenisi jo matkaan ennen kuin pääsen perille. Joudun huilaamaan lyhyin välein lonkan kipeydyttyä. Ja onhan kai tarkoitus, että myös liikuntarajoitteiset voisivat viettää mielekästä elämää muuallakin kuin kotona neljän seinän ympäröimänä. Kuitenkaan en usko myöntävään päätökseen. En vieläkään ole tarpeeksi raihnainen, enkä täytä vaadittuja kriteerejä.

Mutta aurinko paistaa ja pihalla ovat esiin työntyneet jo kevätkukat. Mikäs tässä on ollessa.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa keväistä kirjoittelua. On taitanut kevät saapua sinullekin, tämä teksti on niin positiivinen. Usko vain, että asiat järjestyvät. Varmasti saat sen kuljetusavun ja tuolla mielentilalla paino putoaa itsestään ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, Anonyymi, ja hyvää kevään jatkoa Sinulle.

      Poista