7. maaliskuuta 2016

KAA ON KÄÄRME

Flunssa pitelee minua lujasti kourassaan. Heitti lisävaivankin. Lonkkaa on alkanut omituisesti särkeä, jota ei aiemmin ole tehnyt. Pitääkö ottaa ortopediin yhteyttä? Vai liittykö särky tähän hiivatin flunssaan? Syön Panadolia ja "kääriydyn peittoon". Nytkin ympärillä aamutakin päällä suuri villainen viltti. Roskakassit kerään parvekkeelle, kun en vielä ulos lähde. Toivottavasti ruokaa piisaa. Tee alkaa maistua puulle niin sanotusti. Voisin vaihtaa kuumaan mehuun.

Pankkiin on jossain välissä pakko mennä. Pitäisi kuulemma huhtikuussa erääntyvä Elisan lasku vahvistaa, jota vahvistamista en kesken kaiken ymmärrä, Ei ennen ole ollut tämmöistä vahvistamisrumbaa. Laskut e-laskuina ja suoraan tililtä. Nyt kun tein työtä käskettyä, pyytää pankki vahvistamisen uudestaan ja uudestaan, vaikka palkissa lukee "vahvistettavia laskuja 0". Puhelimitse en pääse pankkiin kuin pitkän jonottamisen jälkeen  ja viroaksentilla puhuva virkailija ei osannut auttaa. Katajanokalla asuessani kaikki oli selvää kuin pläkki, ei hankaluksia laskujen maksamisen kanssa eikä mitään yllätyksellisiä vahvistamisia.

Sanoisinko "kaa"?  C:n "kaa" on väännetty kättä tästä sanahirvityksestä, jota ikäisenikin ystävät ovat alkaneet käyttää. Kerrottuani C:lle, mikä Kaa oikein on, muisti hänkin, että Rudyard Kiplingin Viidakkokirjassa on Kaa-niminen käärme. Tämä nykyajan "kaa" on huono lyhennys kanssa-sanasta ja antaa minulle vaikutelman, että sanoja yökkäilee oksennusta. Onneksi ainakaan vielä ei "kaata" kuule ainakaan median käytössä. "Kenen kaa Te Herra Presidentti...?"

Räntää tupruttelee taivaan täydeltä. Ihmisillä sateensuojia. Liittyykö rännän tulo myös siihen, että "uusi lumi vanhan surma"?  Olisi tuota surmattavaa vielä. Minun lapsuudessani joka lapsella oli sukset. Luin lehdestä, että nykyisin harvalla. Silloin tietenkin, kun lähdetään pitemmälle laskettelemaan mutkamäissä. Vuokratakin tietysti voi paikan päällä. Meidän talon lapsilla oli sukset siistissä rivissä joko kellarissa tai pihan porraskäytävän välikössä. Oli helppoa jalkaan survaista ja lähteä suoraan hiihtämään. Lunta oli ja paljon, eikä sitä heti ehditty keräämään poiskaan. Posket punaisina palasimme retkeltämme. Sukset taas riviin ja hiihtohousujen lahkeista liiat lumet pois ja kotiin kuumalle kaakaolle. Semmoista se oli.2 kommenttia:

 1. Hei, saatko lähetettyä pankkiin sähköpostia?Verkkopalveluissa on yleensä valmis "nappi", josta voi lähettää postia. Itse olen saanut joskus näin avun. Ajattelin vain, ettei tarvitse flunssaisena lähteä. Tyttäreni opiskeli kaukana kotoa ja sai kovan flunssan. Ei kehdannut ystäväänsä vaivata joka asiassa. Hän kun hoiti jo apteekki ja opskeluasioita. Tyttö tilasi ruokaa kotiinkuljetuksena. Hienosti toimi ja sai olla tervehtymässä kotona. Lupasin sponsoroida kotiinkuljetusmaksun, kun opiskelijalla on tiukka budjetti. Paranemista sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Anonyymirouva. Kiitos kommentista. Pankkiin en ole yrittänyt s-postia lähettää ja keksin kikan, miten sain laskun vahvistettua. Voi olla, että tulee tuplasti eräpäivänä maksettua, mutta palauttavat sitten.

   Ruokaa tilasin Herkusta kotiin tuotuna vuosikaudet, kun oli vielä mies ja asuimme Katajanokalla. Sitten syyskuun en ole tilannut. Mietin asiaa, mutta kun ei ole kuumetta ja tänään menen lääkäriin, niin enköhän taas jaksa kompuroida kauppa-asioille. Hyvää palvelua se on, että kotiin tuodaan ja tapana jo monessa liikkeessä. Hyvää Naistenpäivää.

   Poista