3. maaliskuuta 2016

FLUNSSAN KOURISSA

Sehän on nyt flunssa. Tai ainakin oletan olevan. Ääni matala, kurkku kipeä, niistättää ja paleltaa. Sitä se on. Vääntäydyin eilen kuitenkin ruokakauppaan, kun oli pakko. Voisin tilata Stockmannilta kuten Katajanokallakin, mutta tuotavaa olisi liian vähän. Kitkuttelen kauppaan itse. Muuta en sitten jaksanutkaan. Söin vähän, läträsin läppärillä hetken aikaa ja taas makasin. No, ei tämä kuolemaksi ole. Syyskuusta asti olen ollut aiempaa huonommassa kunnossa. Se oli se murheellinen kuukausi, kun puoliso minut jätti ja muutti toiseen hiippakuntaan. Nyt nukun jotenkuten unilääkkeen avulla, mutta väsynyt olen päivät pitkät. Ja sitten iski tämä nuhatauti. No, kyllä tämä tästä.

M:n kanssa sovimme Ateneumiin menon. Sitä odotan. Ehkä piristyn. Taiteen katseleminen on aina hyväksi. Onkohan Ateneumissa jossain muodossa Rodinin "Ajattelija" toiselta nimeltään "Runoilija"? Valoksiahan teoksesta on siellä ja täällä. Alkuperäinen lienee Pariisissa. Nyt jos olisin Pariisissa, nauttisin kaupungista toisin kun teini-ikäisenä. Ikävöin nuorena siellä koko ajan saksalaista poikaystävääni, jonka luona olimme juuri olleet Frankfurtissa koko perhe.  Ei siinä murheessa yks Pariisi auttanut.

Tämä nyt on tämmöistä flunssamaista eloa paperinenäliinat seurana, kaulan ympärillä puolison kaulaliina, vaatetuksena yöpaita ja aamutakki. Näillä mennään. Ruokaa ostin eilen valmiina, jotta vain lämmittämistä. Jotainhan on maaruun pantava. Juon teetä, jossa hunajaa. Lämmin tekee hyvää. Muutama päivä näin ja sitten taas ruotuun.

                                                                                                                                                                   

2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista. Jos olisi tuoretta inkivääriä, niin sitä teen sekaan ja paraneminen on takuuvarmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. CurryKaneli,laitoin,maistoin ja join. Tänään lisää. Kiitos vihjeestä.

      Poista