11. huhtikuuta 2015

TÄMMÖISTÄ TÄNÄÄN

On se hetki aamusta, joka kuuluu itselleni. Puoliso ruokittu ja lääkitty ja minulla muheva mukillinen maitokahvia edessäni. Olohuoneen pöydällä on keltainen ruusu, jonka eilen sain kiitokseksi pienestä avunannosta.

Puoliso saa veron palautusta. Minä en vielä tiedä kohtalostani mitään. Niin että asiat ovat hyvästi tolallaan näin lauantaihuomenena. Soitin eilen C:lle ja hän on edelleen kipeä. Diagnosoi itse itseään, eikä lääkäriin mene. Olo kehno, väsyttää, ruoka ei maistu, yskittää niin maan perusteellisesti, mieli matalalla. Tätä on jo jatkunut neljättä viikkoa. Sitten soitin E:lle ja eräs meidän yhteinen tuttavamme on kuollut. Mietin kuumeisesti, kenellä voisi olla positiivista kerrottavaa. Ei nykyisin juuri kenelläkään. No, ilma on tänään kuin linnun maitoa ja se ainakin on hyvä asia. Kevät on ihan oikeasti tullut. Otin jo keväämmältä tuntuvan takin esille, hätistin pölyt sen olkapäiltä, panin päälleni ja vein roskat. Rapussa tuli Säveltäjä vastaan ja sanoi "päivää" ulkomaisella aksentilla.

Helsingin Sanomissa on tänään kaksi tärkeää asiaa. Ensin pohditaan, meneekö kuvan kissa portaita ylös vai alas. Minusta hännän, jolla kissa kulkuaan ohjaa, asento kertoo kissan menevän alaspäin. Häntä ei ole suorassa, kuten odottaisi ylöspäin mennessä. Tämä on minun näkemykseni. Toinen tärkeä lehden asia koskee Miesten vapautusliikettä. Miehillä ei mene hyvin. Pitää pitää kiinni oikeuksista, joiden olemassaolo on retuperällä. Miehet ovat alakynnessä naisiin nähden. Sininen zeppeliini on paneutunut samaan miesten oikeuksia hakevaan teemaan blogissaan. Miten näin nyt on miesparoilla päässyt tapahtumaan, että Miesten vapautusrintama on oikein huolestunut miesten asemasta, jossa ennen vanhaan ei ollut mitään aprikoimista? Mies oli luomakunnan kruunu ja käyttäytyi sen mukaisesti. Nyt tämä valta-asema horjahtelee.

Muuta tärkeää en Helsingin Sanomista huomannutkaan, paitsi että Obama ja Castro sanoivat toisilleen käsipäivää tarkoittaen, että USA ja Kuuba tervehtivät yli 50 vuoden tauon jälkeen.  HS myös kertoo elokuvateatteri Maximin saaneen leffojen näyttämiselle lisäaikaa heinäkuuhun asti, kun elävien kuvien esitykset piti päättyä jo toukokuussa. Leffateatterin tilalle tulee jotain muuta. Muu osa lehdestä olikin sitten vaalikeskustelua. Myös tv on pullollaan sitä. Kansanedustajaehdokkaat kehuvat itseään ja puoluettaan, lupaavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, jakavat lahjuksia kukkien muodossa kadulla ääniä kalastellen ja vastailevat epätietoisten kansalaisten kysymyksiin. Viikon kuluttua tämä rumba on ohi ja tiedetään, ketkä tätä maata taas johtavat.2 kommenttia:

  1. Obama ja Castro kättelivät. Se on hieno uutinen. Ja vaalit lähestyvät, toivottavasti siitä seuraa jotakin hyvää. Tai pahaa pelkään - lisää kukkaronnyörien kiristystä. Kaikenlaista odottelua. Kevät on odottamisen aikaa.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Minustakin kissa kävelee alaspäin portaissa. Hyviä uutisia on tämän päivän lämmin aurinko ja kevään edistyminen. Hyvää kevätaikaa ja mukavia kahvihetkiä.

    VastaaPoista