17. huhtikuuta 2015

AAMUKAHVIN AIKAAN

Tuuraajapäivänä eilen kaupungilla. En taaskaan ehtinyt passia hommaamaan, en myöskään ehtinyt Akateemiseen. Olisin ostanut Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarinan. Märta Tikkasta en ole koskaan lukenut, Henrik Tikkasta kyllä. Kiinnostus heräsi rouva Tikkaseen katseltuani Efter nio Bettinan seurassa-ohjelman, jossa vieraana oli juuri Märta Tikkanen. Muistan kirjan ilmestyttyään saaneen aikamoisen kohun aikaan. Onhan se paljastava tarina eräästä avioliitosta, jossa oli väkivaltaa ja viinaa, jos myös suurin määrin rakkautta ja intohimoa. No, kyllä minä Akateemiseen joskus ehdin.

Ateneumissa on valokuvaaja Ismo Höltön näyttely. Naapurini O yllytti menemään ja ehdotti, että hän tulee kotivahdiksi siksi aikaa. Hölttö on ihmiskuvaaja, kun taas esimerkiksi I.K. Inha tunnetaan maisemakuvaajana ja Signe Brander kuvasi mielellään ihmisiä ja  ihmisen ympäristöä rakennuksineen Helsingissä. Höltön näyttely Ateneumissa 1960-luvun ihmisistä on avoinna aina toukokuun loppuun asti.

Stockmannilla oli tuuraajapäivänä kanta-asiakkaiden 10%:n päivä. Asiakkaita  liikkeellä ja taas yksi hissi rikki. Kaikinpuolin hidastavaa. Hyödynsin kuitenkin iloisesti alennusta ostoksista. Lopuksi vielä Herkkuun. Oli pakko pyytää paikalle pakkaajapoika auttamaan ja tilaamaan taksi sekä vielä kyöräämään ostokset taksiin. Kauppatorilla  ohiajaessamme vähäinen määrä myyntikojuja. Liekö kolea sää säikäyttänyt kauppiaat? Maailmanpyöräkin oli jäykistynyt paikoilleen. Viileää tänäänkin, hämärää, sähkövalo tarpeen. Sateen tuntu roikkuu ilmassa.3 kommenttia:

 1. Hei, Friidu! Jotenkin jännästi päivityksen viimeisistä sanoista tulee mieleen esim. Klinge... *omako mieleni taas temppuilee*

  VastaaPoista
 2. Polgara. Juu, näitä sateiden ja muiden matalapaineiden roikkumisia ilmassa on yhdellä sun toisella kirjoittajalla. Mistä lie tarttunut minulle mukaan. Plagiointia kaikki tyyni. Kuka Klinge? Matti Klingekö? Ei kai nyt sentään. Vai oliko painovirhe ja piti olla klingonien klingo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *tsihih* No ei sentään klingonit. ;) Ihan Matti Klinge ja syynä ehkä myös se, että hän kirjoittaa paljon päiväkirjoissaan myös kaupungista. En usko plagiointiin, kirjoitat hyvin jo omasta päästäsi *aina pahenee, eikö?*

   Poista