17. maaliskuuta 2015

TIISTAIPOHDINTAA

Puoliso ruokittu, lääkkeet annettu, päivä voi alkaa. Herkku tulee ja tuo ruuat ja ylihuomenna on tuuraajapäivä. Huomenna fysioterapeutti, jolle minulla onkin oikeaa asiaa. Yritettiin muuten toistakin fysioterapeuttia ja silloin jo aloin ihmetellä, miksi nyt yks ja kaks fysioterapeutteja? Ennen ovat tulleet puolison kotiuduttua sairaalasta ja nyt ihan muuten vaan. Eikä voi liioin puhua "vuosittaisesta käynnistä", koska meillä ei moista ole ollut. Kuuluuko tämä nyt puheenaiheena käytävään keskusteluun Kotiavun toimista? Joka tuutista tulee asiaa kunnallisesta kotiavusta ja todetaan olevan parantamisen varaa. Luin jostain myös, että ammattitaitoisia on vähän, jonka olen jo aikoja sitten itsekin saanut heidän käynneillään huomata. Samoin on alettu huolestua, miksi puoliso ei ole intervallihoidossa säännöllisesti? Miksi pitäisi olla, kun tiedän ihan itse, koska olen loman tarpeessa? Minua hirvittää jo pelkkä ajatuskin, että pitää olla väsynyt määrätyin välein. Toistaiseksi pystyn pitämään huolta meidän molempien elämästä.

No, ja sitten voimme huokaista helpotuksesta maailmassa: herra Putin on palannut. Edelleen ihmetellään, missä hän oli puolitoista viikkoa. Pantiin oikein kaksi kuvaa näytille, ennen ja jälkeen. Siinähän ihmetellään.

Varakkaat ihmiset alkavat muuttaa Suomesta pois kammottavan suurten perintöverojen takia. Viimeisimpänä puheenaiheena on  herra Karl Fazerin haikailut muille maille. Aiemmin on jo muutama potkinut Suomen pölyt jaloistaan ja vienyt kirjansa muualle. Ei tämä kai sitten niin hyvä maa olekaan. No, saahan odottava perhe äitiyspaketin, jossa on kaikenlaista tarpeellista vauvalle. Eikä pidä unohtaa, että osa omaishoitajista saa työstään palkkion. Vaikka se ei tokikaan tule aivan tyhjästä. Kyllä tämä on totista hommaa seitsemän päivää viikossa 24 tuntia vuorokaudessa. Ja onhan siinä kunnilla oma lehmä ojassa, että hoidokki ei ole kalliisti laitoksessa . Me pidämme tässä maassa huolta maahanmuuttajista, jopa paperittomista antamalla heille sairaanhoitoa. Toisaalta ruoka on meille kaikille kallista ja valtion säästöhommat pakkaavat päälle haitaten elämää. Työttömyyttä maassa. Hallitus ei ole hoitanut hyvin tehtäviään, eikä kai mikään vuosienkaan aikana aivan jetsulleen kaikkien mieleen. Kunnalliset terveyskeskukset ovat  menettäneet asiakkaita yksityispuolelle liian pitkien odotusaikojen takia  lääkäreille. Ulkomaiset firmat ostavat meiltä suomalaisia, viimeisin ostos Anttilan meno Saksaan. Suomalaiset puolestaan ovat investoineet Aasiaan. Tavallinen kansa ei ole enää selvillä, mikä liikelaitos on visusti suomalainen ja Suomessa. Se on sitä globalisoitumista. Näin se vaan menee kaikkinensa, eikä vastaan pyristelyt auta. Niin se on. Mutta noin yleisesti meillä on aika hyvin ja ehkä paremmin kuin monessa muussa maassa, jos sitten huonomminkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti