10. maaliskuuta 2015

MOT

Nonnih, eilen  ykköseltä MOT ja Kotiavun toimia. Nyt Vantaalla. Mitäpä siihen lisäämään. Kiirettä on, rahaa ja henkilökuntaa vähän, lyhyitä hosumisia asiakkaitten kotona, jätetään tekemättä, kirjataan kuitenkin tehdyksi jne jne. Minulla myös hampaankolossa yhtä sun toista. Tulee vuosien mittaan nähdyksi ja koetuksi ja meillä sentään niin, että puoliso ei asu kotona yksin, joka joskus nousee mieleeni suurena kauhukuvana, että mitä silloin tapahtuisi. Käykö niin kuten tälle vantaalaiselle miehelle, 88v, että jätetään kotiin hoidotta neljäksi päiväksi, ilman ruokaa ja juomaa, hygieniaa? Informaatiokatkos, kuten sitä nykyisin fiinisti sanotaan. Kuinka monta iäkästä, huonokuntoista, muistisairasta, yksin asuvaa ihmistä, joka ei kykene pitämään itsestään huolta, pitää kuolla, ennen kuin lopetetaan tämä idioottimainen säästäminen ihmishenkien uhalla? Kunnallinen Kotiapu  tarvitsee täysremontin!

Eilen pesijät Kotiavusta ja tämä  tarkoittaa huonoa tuulta, kuten niin usein. Peseminen on yhtä tyhjän kanssa. Sen huomaa, kun puoliso pannaan takaisin vuoteeseen. Suojalakana likaantuu, vaikka mies on juuri puhdistettu. Mitä tuollainen työnteko on? Vaipan laittaminen on sitten oma ohjelmanumeronsa, etten sanoisi farssi, ja sanonkin. Nyt sitä yritettiin panna paikoilleen puolison istuessa suihkutuolissa. Mitähän varten? En kehdannut kysyä. Eikä se onnistunut ja minä laitoin sen vuoteessa, kuten olen ennenkin heidän aikanaan joutunut tekemään. Mutta he eivät vaan opi.

Olin niin harmissani, että lounaalla avasin pikkolosampanjapullon ja join koko pullollisen. Istuin keittiön pöydän ääressä ja katselin tuulessa heiluvia koivun oksia ja paria harakkaa, jotka ilmiselvästi ovat toisiinsa rakastuneita. Niillä on vuosikausia ollut naapuripihan puussa pesä, johon lisätty rakennustarvikkeita ja nyt se on jättisuuri. Sitä vaalitaan talvellakin, käydään sisällä ja tullaan ulos. Ja varjelkoon, jos joku muu lintu sitä lähestyy, käyvät harakat kimppuun parimuodostelmassa tehokkaasti ja pelotta karkottaen hyvin nopeasti häirikön.

Tänään tuuraaja ja minä asioille. Niitä aina kertyy.2 kommenttia:

  1. Tänään oli myös Radio Suomessa juttua omaishoitajista ja haastattelua ym. Asiaa!
    Jaksamista sinne kovasti...

    VastaaPoista
  2. Polgara. Radion kuuntelu on minulla aika vähissä, jotta tämäkin meni ohi kuulevan korvani. Olisi ollut kiinnostavaa. Kiitos jaksamisesta ja kyllähän minä, kuten Sinäkin omalla tahollasi.

    VastaaPoista