6. maaliskuuta 2015

RASISMIAKO, JOS EI TYKKÄÄ?

Minulle sanottiin olevan rasismia, jos teilaan Pertti Kurikan nimipäivä-yhtyeen musiikin. Miten niin rasismia? Eikös tämä yhtye osallistunut kilpailuun, jossa nimenomaan on arvosteleminen sallittua?Lisäksi yhtye matkaa Wieniin osallistumaan Eurovision laulukilpailuun ja taas saa arvostella. Se että kaverit ovat kehitysvammaisia on toinen juttu. Voi tietysti olla sekin jonkunlainen kriteeri arvostelemisessa joillakin, mutta tuskin pääasia musiikkikilpailussa.

Tunnustan, etten ollut tämmöisestä bändistä ikinä kuullutkaan ja sitten kun pelmahtivat kuvaruudussa olohuoneeseen, ihmettelin, mitäs nämä kaverit ovat oikein. No, minä en tykkää punk-musiikista, en sitten yhtään, esittää sitä kuka vaan ja missä vaan, miten vaan ja koska vaan. Rasismin kanssa ei-tykkäämiselläni ei ole mitään tekemistä. No, onhan tuo aikamoinen temppu sinänsä tältä yhtyeeltä. Rikkoa rajoja, näyttää maailmalle, uskaltaa. Nostan hattuani. Toivottavasti pisteet annetaan rehellisesti musiikkia arvostellen, eikä mistään sympatiasta erikoisuutta ja kehitysvammaisuutta kohtaan.

Eilen kaupungilla. Aloitin asioimisen pankista. Kun tähän pankkiin mennään, on heti ulko-oven vieressä palvelutiski, josta minulle on aina tilattu taksi. Nytkin pyysin saatuani pankkiasiani toimitettua. Tytteli katsoi minua ja sanoi "mä en osaa tilata". Ei muuta. Syventyi tietokoneeseen, jota näpräili. "No, ettekö voi kysyä joltakulta", kysyin minä. "Mä viestitin jo, tullaan sitten kun ehditään", oli vastaus. Mitään ei tapahtunut. Hän oli edelleen tietokoneen kimpussa, minuun ei luonut katsettakaan. Odottelin. "Ettekö ole milloinkaan elämänne aikana tilannut taksia", kysyin lopulta. Ei vastausta. Kukaan ei tullut neitiä neuvomaan ja hän jatkoi tietokoneen kanssa. Aikaa kului, odoteltiin. Näin erään virkailijan ja menin pyytämään apua. Hän tuli. Puhelin oli tämän osaamattoman asiakaspalvelijan vieressä, otti kuulokkeen ja tilasi minulle taksin.

Kotona soitin asianomaiseen pankkiin ja kerroin tapahtuneen. Pahoiteltiin ja ihmeteltiin, luvattiin palata asiaan, joka minusta oli turhaa, eikä mitään olekaan kuulunut. Yleensä tässä pankissa olen saanut hyvää palvelua ja aina minulle on palvelutiskiltä taksi tilattu.

4 kommenttia:

 1. Itse tykkään PKNstä, Ohari blogissaan sanoo napakasti ja asiaa... http://oharin.blogspot.fi/2015/03/ajatusten-tonava-ja-parit-kannattavat.html
  Olipas töykeää palvelemattomuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polgara, luin Oharin Pesti-blogin. Kiitos. No, ja vaikka en punkista tykkääkään, toivon PKN:lle mainetta ja kunniaa. Myönnän senkin, ettei enää millään Tipitiillä Eurovision laulukilpailuissa pärjättäisi. Pitää olla menoa ja meininkiä lavan täydeltä.

   Poista
 2. Hei vaan jälleen!!! Minulle oli suorastaan järkytys tämä Pentti Kurikan nimipäivät-yhtye. Ikinä en ollut ennen kuullut. Minä en erityisemmin ilahtunut kappaleesta, mutta ajattelin, että jos tällä pojat pärjää niin onhan se ihan ok. Sen sijaan juuri tämä vammaisuus-asia on erinomaista, että saavat kokeilla siipiään ja pääsevät näyttämään mitä osaavat. Tänä päivänä ei kaltaisiaan saakaan enää syrjiä, koska mahdollisuuksia heillekin on niin monia.
  Minulla on ruotsin keskustelut-ryhmässäni ollut jo neljä vuotta MS-tautia sairastava, pyörätuoliin sidottu mies, jonka puheesta en alussa saanut mitään selvää, mutta johon tänä päivänä olen jo tottunut ja uskallan myös sanoa jos en ymmärrä ja asia otetaan puheeksi niin monta kertaa, että ymmärrän. Hän ymmärtää ruotsia ja on siitä erittäin kiinnostunut. Aika erikoista sekin. Hän on ollut vain muutamia kertoja poissa tämän neljän vuoden aikana.
  Hyviä vointeja ja kaikkea hyvää teille kummallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa saada kuulla Sinusta Piacee-Piikamummu. Luen joskus blogiasi ja kissajuttujasi.

   PKN-yhtye on jo esiintynyt maailmalla, saanut mainetta ja faneja. Musiikissa vammaisuus ei ole haitta. Tämän nämä pojat ovat todistaneet. Toivokaamme Eurovisio-kilpailussa hyvää sijoitusta. Mukavaa kevättä Sastamalaan.

   Poista