12. maaliskuuta 2015

KORVALÄÄKÄRIKOKEMUS

Jee,jee, minulla on kaksi korvaa ja kummallakin kuulee! Terveisiä korvalääkäristä. Ei vahaa, mutta taaempana korvakäytävässä rumpukalvon takana kehittynyttä nestettä, joka poistettiin. Pienen pieni "leikkaus", kun tehtiin reikä puudutuksessa. Kuukauden päästä näyttämään, sanoi tohtori.

En ole koskaan korvalääkärissä ollut aikaisemmin, siis kokemus sekin. Muutama asiakas odottamassa vuoroaan. Minä olen usein etuajassa. Tosin tohtori oli nyt puolisen tuntia aikataulustaan myöhässä. Vieressäni istui herrahenkilö, joka vilkuili kelloaan koko ajan. Hänellä oli sadetakki päällä. Ulkona paistoi heleästi aurinko. Kaksi naista kutsuttiin sisään ja sitten oli herrahenkilön vuoro. Hän katsoi kelloaan. Saikohan tohtori torut? Minusta on aina hauskaa seurata ihmisiä ja ehkä se onkin alitajunnallinen syy, kun menen hyvissä ajoin. Herrahenkilö tuli ulos ja hetken kuluttua minut pyydettiin vastaanotolle. Lääkäri osoittautui mitä miellyttävämmäksi, kuten siinä talossa se yleislääkärikin, jonka vastaanotolla olen puolison kanssa käynyt vuosien ajan. Lääkäri kätteli ja hänellä oli lämmin puristus. Pidin siitä. Keskustelimme pulmastani ja tutkimus aloitettiin. Siinä vaiheessa olin vielä huolestunut ja mietin kuulolaitteen kokoa. Selvisin pelkällä toimenpiteellä ja tohtori kysyi: kuuletteko nyt?  Olin ihastunut vastatessani: kyllä kuulen. Aurinko paistoi ulkona entistä kirkkaammin.

Tuli kortti Stellenboschista. Jaa, että missäkö semmoinen on? Etelä-Afrikassahan tuo. Maailmanmatkaajaystäväni ovat matkailleet sinne ja panivat lähettäen kortin. Kuukauden taas ovat Kapkaupunki ja monet muut paikat mukaan lukien. Kelpais muuten mullekin.

C soitti illalla myöhään. Kerroin korvakokemukseni, joka alkoi olla aika vaatimatonta laatua hänen ketterästi siirtyessä kertomaan omista vaivoistaan aina teini-iästä lähtien. Loppukaneettina hänellä oli: "kyllä minua on koeteltu". Mutta en silti surrut, että minulla ei ollut/ole sen suurempia sairaskertomuksia kerrottavana. Enkä viitsinyt muistuttaa, että ei elämäni nyt pelkkää ruusuilla tanssimista ole ollut ja ole, mutta olin vaiti ja haukottelin salaa.2 kommenttia:

  1. Hienoa, että selvisit noin pienellä operaatiolla. Mun täytyy sen verran kertoa, että olen aikuisiällä sairastanut pari kertaa keskikorvantulehduksen ja tavannut muutaman kerran korvalääkärin. Tyytyväinen olen aina ollut heidän palveluunsa.

    VastaaPoista
  2. CurryKaneli. Silmälääkärissä olen joskus ollut ja sekin lääkäri oli miellyttävä ja minä palveluun tyytyväinen. Melkein kaikkien lääkärien palveluun voi olla tyytyväinen, vaikka poikkeustapauksiakin on, kuten meissä potilaissakin tai asiakkaissa, kuten kai termi nykyisin kuuluu. Kevät tuoksuu jo vahvasti, eikö vain?

    VastaaPoista