1. maaliskuuta 2015

MENNÄKÖ VAI EIKÖ MENNÄ NUHANENÄNÄ?

Kauppojen kassat saavat tuta asiakkaiden ilkeilyä enemmän kuin ennen. Jos kaikki ei mene asiakkaan mielen mukaisesti puodissa, saa kassaparka kuulla kunniansa. Joku tavara päässyt loppumaan, vikahan tietysti kassaneidissä. Minäkin monesti kuullut aikamoista suukopua. Asiakkaan tyytymättömyys lisääntyy kassajonossa ja kun päästään maksamaan, annetaan tulla. HS väittää haukkumistavan tarttuneen vihamielisestä nettikeskustelusta. Mene ja tiedä tätä. Ainakin sillä luulisi olevan tekemistä nykyisten käyttäytymistapojen kanssa, kunnioituksen puutteen toista ihmistä kohtaan kuin myös sormeni osoittaa yleisen sinuttelun suuntaan. Jälkimmäisen myötä lähennyttiin liikaa, uskalletaan olla epäkohteliaita.

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsov ammuttiin perjantaina Moskovassa. Hän oli tunnetusti Putin-vastainen ja uskalsi arvostella. Monet muut ovat saaneet kokea saman kohtalon milloin mistäkin syystä vuosien varrella pitkin maailman raitteja. Suu olisi pidettävä supussa, olla enemmistön kanssa aina samaa mieltä, kulkea massan mukana. Sillä lailla saa pitää henkensä, mutta aina joku kuitenkin puhuu mitä ajattelee luottaen sananvapauteen.

Mennäkö nuhaisena töihin? No, se riippuu. Joskus näkee pärskivän ja niistävän ruokakauppamyyjän. Onko oikein ja sankarillista? Onko oikein painella konttoriin ja tartuttaa muut? Tätäkin tänään pohditaan Helsingin Sanomissa. Lääkärit ovat sitä mieltä että töihin vaan. Suomalaiset ovat kuulemma usein sairaana töissä. Sitten on niitä ihmisiä, jotka jäävät heti kotiin ensimmäisen aivastuksen jälkeen, "saikulle", kuten nykyisin sanotaan. Minä aikoinani työnantajana en tykännyt perjantai- ja maanantaisairaista. Siinä ei-tykkäämisessä menivät sitten aidostikin sairaat, joita tietysti oli ja on.

Huomenna pääsen taas vaihtamaan puolison vuodevaatteet. Suihkutuspäivä. Minkähänlaista väkeä taas tulossa? Viikko sitten oli ammattitaitoista, vaikka ihmettelin sanaa "kultaseni", jolla toinen pesijä kutsui puolisoa. En mustasukkaisuudesta, vaan outoudesta. "Kultaseni, kumarru eteenpäin, että saan pestyä selän". "Kultanen" kumartui. No, ehkä maailma olisi parempi paikka, jos kultasia olisi enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti