5. maaliskuuta 2015

KUIN BEETHOVEN

Nyt on niin, että varasin korvalääkäriltä ajan. En ole ikinä korvalääkärissä ollut, paitsi mukana, kun yleislääkäri puhdisti puolison korvan. Minä sain pitää kippoa korvan alapuolella, johon vaha tipahti. Puoliso alkoi kuulla. Nyt ei ole minulla vaha kysymyksessä, vaan jotain muuta. No, Beethoven oli kuuro ja ystäväni kertoi Pirkko Mannolalla olevan kuulolaitteen. Oli näyttänyt jossain televisio-ohjelmassa. Nämä kaksi muuta kuuroa pitäisi minua lohduttaa ja haihduttaa pienoinen pelko. On olemassa kuulotorvia, jota voi kanniskella mukana ja työntää korvaan tarvittaessa. Se vie tilaa, olen nähnyt vanhoissa valokuvissa. En aina muista toisen korvan huonoa kuuloa ja voin pitää puhelinta siinä ja ihmetellä suurta hiljaisuutta. Uusi asia vielä. Haluaisin mielelläni kuulla molemmilla korvilla, kun niitä kerran on kaksi. No, asiahan selviää, kun tohtori tutkii. On kuulemma parhaimpia alan ihmisiä. Niin pitääkin.

Ystävällisen kiinnostuneena luin Kaisa Kyläkosken blogia, jossa hän ihmettelee syytä, miksi pikkulapsi tahdotaan pukea eläimeksi. Onhan noita nallekorvaisia myssyjä nähty kaupungilla ja kokonainen pukukin saattaa olla eläimen kaltainen. Taatusti söpöyden takia. Nämä asut vielä menettelevät, mutta sitä en hyväksy, että narttuvillakoiralle laitetaan tutu tai joku muu tylliunelma hameeksi. Myös Kaisa Kyläkoski koirien pukemista ihmisiksi ihmetteli, eikä syyttä. Yhtä kaameaa on värjätty koira. Jollakulla koiria ylenpalttisesti rakastavalla amerikkalaisrouvalla oli vaaleanpunainen koti, jossa hoiti vaaleanpunaisessa asussa vaaleanpunaista puudeliaan. Se matkusti kaupungilla emäntänsä kanssa vaaleanpunaisissa kärryissä puettuna vaaleanpunaisiin hepeniin. Oli sillä timanttinen kaulapanta ja  kroppa hyvässä timmissä. Mitähän se ajatteli koiran elämästään, jos edes koiraksi itsensä mielsi?  Säälitteli varmaan ohi juoksentelevia rahvaskoiria, joiden kieli roikkui iloisesti suusta ja joiden koko olemus kertoi vapaasta  elämästä. Oh dear, kaikkea sitä näkee.

Meidän koirat näyttivät aina koirilta. Ainoa myönnytys oli sadekengät, mutta ne kävelivät ne jalassaan niin omituisesti, että tassut saivat rauhassa kastua. Niin, oli niillä talvella selässä lämmin suoja kovalla pakkasella, jos lähdimme pitkälle lenkille. Muuten ne saivat viettää elämänsä tavallisina onnellisina koirina. Kaivaa mökin pihalle kuoppia, tulla multaisiksi ja pestäviksi, kanniskella keppejä ja vahtia reviiriään kuten kunnon koirilla tapana on, uida järvessä ja ajaa takaa kesäkanojamme.

5 kommenttia:

 1. Olen ollut huomaavinani myös entisellä presidentillämme Tarja Halosella kuulolaitteen toisessa korvassa. Ovat nykyisin niin pieniä ja huomaamattomia. Meillä on "sukuvikana" kuulon alenema iän myötä ja huomaan itsellänänikin sen "hiipivän".
  Mä en todellakaan ymmärrä sitä, että koirat puetaan kuten emäntänsä tai isäntänsä. Ymmärrän toki, että pakkasella on hyvä pukea jotain suojaa, mutta tuskin niitä tyllihameita koira kaipaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulokojetta minäkin haikailen, CurryKaneli, jos vain mahdollista, sillä tämä yhdellä korvalla kuuleminen on haitallista. Minäkin huomannut Halosen kojeen korvan takana.

   Poista
 2. Kuulolaitteet ovat tosiaan nykyään pieniä ja huomaamattomia. Kannattaa mennä korvalääkärille. Meillä on tuttavapiirissä yksi mies, jonka kuulo on todella huono. En tiedä, onko turhamaisuutta vai mitä, mutta hän ei ole hankkinut kuulolaitetta. Hänen kanssaan kun juttelee, niin pitää todella puhua kovaa. Ja jos on paljon ihmisiä, niin hän ei pysty seuraamaan keskustelua... tämän olen yksillä kutsuilla huomannut. Minusta se, ettei pysty seuraamaan keskustelua, antaa ihmisestä vähän tyhmän kuvan. Jos hän olisi nainen, niin ottaisin asian puheeksi, mutta tämän miehen kanssa en tohdi ottaa asiaa esille.
  Ja koirista olen samaa mieltä kanssasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohtisit vaan, Tuulia, puuttua asiaan. Jos vaikka tämän miehen elämänlaatu paranisi. Tai olisiko niin, ettei hänelle olisi kuulokoje avuksi? Minä jännitän, saanko itse avun.

   Poista
 3. Minun eno myös kävi puhdistamassa korvat. Valitteli, ettei kuule kunnolla. Ikävä kyllä edelleen ongelmia on, ja nyt täytyisi löytää laadukkaat kuulotarvikkeet netistä. Se on hyvä, jos pelkästään puhdistaminen auttaa.

  VastaaPoista