25. maaliskuuta 2015

KESKIVIIKKOKUULUMISET

Lumisadetta. Vein kiireesti jo heti aamulla roskat, että pääsen kahlaamasta, jos vaikka yltyisi. Ennen voi ponkaista ilmaan kuin ilmaan, nyt pitää organisoida. Ilmasta puheenollen, Golfvirta hidastunut siihen malliin, että aikanaan, jos jatkuu, kävellään tundralla Suomessa.  Että näin, jos huonosti lykästää. Eivät taida niin ollen palmut meilläpäin huojahdella, kuten ajateltiin ilmaston lämpenemisestä.

Tilasin vaipat puolisolle ja tänään soitin omakustanteisen lisätilauksen. Kunta alkoi jo vuosia sitten säästää ja asiakkaiden kontolle jäi yhtä sun toista hoitotarviketta. Joitakin haavasidoksia ja perusvoiteita yms saa apteekeista, mutta esimerkiksi kertakäyttöisiä suojalakanoita vain erityisistä hoitotarvikeliikkeistä, joita Helsingissä on muutamia. Yritän omakustanteiset ostokset ympätä näihin joka kolmas kuukausi tuleviin vaippatilauksiin ja saan ne samalla postimaksulla Varsinais-Suomesta kotiin tuotuna.

Eilen sain pikavisiitille illan suussa vieraan. Juttelimme kansanedustaja Mauri Pekkarisen mahdollisista kytköksistä tuulivoimaloihin. Vieraani on kiinnostunut energiatuotannosta. Kytkökset tulivat esille, kun Brysselin entinen parlamentaarikko ja nyt eduskuntaan pyrkivä Eija-Riitta Korhola alkoi asiaa kaivella. Pekkarinen kiistää jyrkästi nepotismin, joka olisi koskenut vävyn olemista hallituksen neuvonantajana tuulivoimakysymyksissä Pekkarisen ministerikaudella. Jaa, jaa. Yks sun toinen jää kiinni silloin tällöin näistä sukulaisten tavalla tai toisella suosimisista. Ja onhan auttaminen tietysti inhimillistä, mutta toki moraalitonta ja kovasti, kovasti väärin.

Odottelen Herkun tuomisia, joilla pärjäämme jälleen viikon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti