4. joulukuuta 2013

PYSYTELLÄÄN VAIPOISSA

On vallan pakko jatkaa aamuista vaippajuttua, kun niin äksyynnyin ja paninhan minä lopulta tuulemaan. Soitin monelle taholle ja ihmiselle kysellen, miksi vaippojen tilaaminen/lisääminen kangertelee. Lopulta äkkäsin itse, että hyppään yhden instanssin yli ja teen tilauksen paikkaan, joka sitten sen saattaa ongelmitta perille sinne, mistä vaipat tulevat. Se onnistui. Ja onnistuu vastakin, sanottiin. Ilman mutinoita sain toisen vaippatilauksen peruutettua sekä omakustanteiset hoitotarvikkeet lisättyä tilaukseen. Tulevat ensi viikolla. Ajankohta myös hurjasti eroaa siitä, jonka vaippakauppa minulle kertoi "kestävän viikkoja". No, paloihan minulta moneenkin kertaan proput ja loput päreetkin, koska tämmöinen selvien asioitten kompastelu kismittää. Byrokratia on vihonviimeinen asia.

Eikä se päivä sitten toisenkaan asian kohdalla putkeen mennyt. Herkku jätti osan tavaroista toimittamatta. Tuovat huomenna. Ei pahoittelua. Olen myös viikkotolkulla metsästänyt Kakkukeisarin omenapiirakkaa, josta tykkään. Herkussa aina kerrottu sen olevan "väliaikaisesti loppunut ja tulee kyllä". Soitin Kakkukeisariin. Piirakka sesonkiluontoinen ja Herkun "väliaikainen" kestää ensi syksyyn. Kakkukeisarissa arveltiin Stockmannin Herkun olevan niin suuri, ettei kaikille informaatio piirakan  sesonkiluonteisuudesta mene tietoisuuteen ja sitä myöten asiakkaille.  Ei se Herkun kakkuosasto nyt niin valtava ole, etteikö kaikkien siinä työskentelevien myyjien kuuluisi tietää syytä, miksi omenapiirakkaa ei enää ole. Tulee muuten ehkä Herkkuun toinenkin Kakkukeisarin herkku eli vastaavanlainen päärynäpiirakka ensi vuoden alussa. Maistetaanpa.

Tämä päivä kaikkinensa aiheutti sen, että lounas meillä myöhästyi reilusti. Annoin puolisolle kuitenkin tuhdin voileivän, että jaksaa odottaa. No, joskus on tämmöistä. Olen jo kaikinpuolin rauhoittunut ja odotellaan maltillisesti ensi viikon vaippatilausta. Nyt kyökkipuuhiin. Huhheijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti