12. joulukuuta 2013

PUSUSTA POTKUT

Odottelen tuuraajaa. Tänään myöhemmin. Lounailemmekin ensin. Sitten livahdan stadiin. Livahdan ja livahdan... miten se nyt onnistuu rollaattorin kahvoissa. Eilispäivän ruokalähetys isosta tavaratalosta ei mennyt, kuten pessimistisesti arvelinkin, jetsulleen oikein. Tavaraa, jota olin tilannut kolme, lähetettiin vain yksi. Soitin taas. Pahoittelivat. Olin niin suivaantunut, että tänään postitan tavaratalon ylemmälle taholle kirjeen. Saas nähdä, poikiiko siitä jotain minulle suotuisaa. Sitä paitsi en usko olevani ainoa kohde tavaran kerääjien huolimattomuudelle ja välinpitämättömyydelle. Kuinka moni huonosta palvelusta valittanut, ei ole tiedossani.

Uurastin eilen vaippa- ja suojalakanalaatikoiden kanssa. Taittelin tyhjät laatikot litteiksi ja raahasin roskikseen. Onneksi ei tuullut. Ovat kuin purjeet ja silloin mennään. Eteläiseltä Pohjanmaalta tuli pitkästä aikaa soitto vanhalta ystävältäni. Kylältä kuulumiset, naapurien voinnit ja tieto, että joulun ystäväni viettää miesystävänsä kanssa tämän asunnolla Espanjassa. Suljettuani puhelimen, tuli toinen soitto, mutta nyt pohjoisemmalta puolelta Pohjanmaata, ihan Perämeren rantamilta. Lumi ja jäälyhdyt sulaneet pihalta, mutta tiet jäisiä. Potkukelkalla kulkee.Arvioimme Tampere-talon pippalot, Katri Helenan kalakaverin, naisten koltut ja toimme julki suuren ihastuksemme illan kapellimestaria kohtaan.Tässäkin puhelussa vierähti tovi. Illalla myöhemmin yhdeksän kieppeillä aloin haukotella. Ja kun puoliso oli jo valmisteltu yötä varten, menin minäkin nukkumaan.

Luin netistä, että pieni herrasmies, 6v, oli pussannut silkasta hellyydestä pikkutyttöä kädelle ja sai siitä hyvästä koulusta potkut USAn Coloradossa. Syy: seksuaalinen häirintä. Eikös nyt menty vähän liian pitkälle näissä tulkinnoissa? Kohta ei uskalla kätelläkään, kun sekin saatetaan katsoa häirinnäksi. Minua on joskus nuorempana taputettu takapuolelle jätskijonossa. En ollut moinaskaan, mutta uteliaana käännyin katsomaan taputtelijaa. Ihan mukavan näköinen nuorimies suuri hymy naamallaan. Ei mitään pahaa, eikä taka-ajatusta. Ei sen enempää. Kesäistä ilottelua. Ennen muinoin näitä asioita katsottiin luonnollisesti ja tiedettiinn vissi ero häirinnässä ja ystävällisyydessä. Nykyisin ero on hämärtynyt ja joskus tuntuu, että mennään liiallisuuksiin.Mitenkähän on, jos esimerkiksi ratikassa mies astuu vahingossa naisen varpaille, miten se tulkitaan? Tahalliseksi taka-ajatuksia pullollaan olevaksi seksuaaliseksi häirinnäksi? Minun varpailleni on kerran muinoin todellakin astuttu ratikassa. Näyttelijä Esa Saario sen teki ja pyysi kohteliaasti anteeksi. Siinä pyynnössä oli tunnetta!  Minä annoin ja olin sulaa vahaa, koska hän oli näyttelijä, josta pidin. Eikä tämä tarkoita, että jos olisi ollut joku muu, olisin katsonut tapahtumaa kielteisemmin. Varpaille astumisia sattuu. Varmasti nykyisinkin. Ja tahattomasti.

Ajattelin ostaa vuoden turhakkeen, hajustetun roskapussin, mutta en sittenkään. Sen sijaan pähkinöitä voin ostaa. Niitä syömällä elää pitempään.


2 kommenttia:

  1. Ihan sääliksi käy tuota nuorta miestä. Ja ihmettelen kovasti tuota erottamista. Kädelle suuteluhan on ollut mitä kohteliain ja herrasmiesmäisin tapa. Viimeksi viime kesänä eräs tuttavana, jota hyvin harvoin näen, suuteli tavatessamme kädelle ja olin kovin otettu. Mielestäni siinä ei ollut mitään seksuaalista ahdistelua. tietysti josku on tullut tilanteita, joissa olo on ollut hieman epämukava, mutta yleensä niistä pääsee liukenemaan pois. Kerran tosin hermostuin takapuoleen tarraamisesta niin, että löin tarraajaa oikein olan takaa ja kirosin kaikki osaamani kirosanat. Mutta kyllä tarraaja sai jalat alleen ja todennäköisesti teki oman juoksu ennätyksensä.

    VastaaPoista
  2. CurryKaneli.Olikohan se pusupoika todellakin 6v, kuten netistä luin? Vai ehkä 16v? Potkut kaiketi peruttiin, kun maailmalla otettiin kantaa liian suuresta rangaistuksesta noin viehättävästä tervehtimistavasta.

    Kädelle suuteleminen on minustakin hieno kunnianosoitus naista kohtaan.Tosin tapa jäämässä ainakin meillä täällä jäyhässä Pohjolassa historian hämäriin. Ei ole enää kenraali Adolf Ehrnroothiakaan antamassa käsisuudelmaa itsenäisyyspäiväjuhlissa.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista