10. joulukuuta 2013

KAKSI REKLAMAATIOTA

Olen pannut tuulemaan. Panin suullista reklamaatiota menemään erään suuren tavaratalon ruokaosaston myyntipäällikölle, koska jokikisessä tilaamassani tavaralähetyksessä on ainakin yksi väärä tuote. Esimerkkejä: tilasin talouspaperia, tuli wc-paperia. Tilasin hajusteetonta pyykin pesupulveria, tuli hajustettua. Tilasin paistovalmiita kalkkunan paneroituja lehtipihvejä, tuli 150 g korppukalkkunaa jne jne. Kaksi kertaa ei ole tavaralähetystä tullut ollenkaan, kun kävi "inhimillinen erehdys". Kysyin myyntipäälliköltä, miksi tällainen palvelumuoto on asiakkaille tarjottu, kun sitä ei pystytä hoitamaan? Kerroin myös, miksi minä palvelua olen alkanut käyttää. Elämä rajattua omaishoitajuudesta johtuen, nivelrikko, joka estää suurten taakkojen kuljetuksen rollaattorin päällä. Palvelu ei myöskään ole ilmaista. Tavaroiden kerääminen maksaa ja kuljetus samoin. Maksan ne ilomielin, jos tilaamani tavarat ovat oikein. Myyntipäällikkö tarjosi hyvitykseksi 20€ edestä ilmeisesti kahvilaan kelpaavia lipukkeita. En huolinut, vaan sanoin mieluummin ottavani vastaan oikein kerätyt tilaamani tavarat  luvattuun toimitusaikaan. Myyntipäällikkö lupasi järjestää kerääjille palaverin. Tuleeko parannusta? Katsotaan, kun saan tämän viikkoisen tilaukseni.

Toisenkin asian hoidin. Kysyin kotiavusta, mitä tämmöinen apu pitää oikeasti sisällään muuta kuin asiakkaan hankaamisen puhtaaksi niin monta kertaa viikossa kuin asiakas tahtoo? Puolisolla on nk. makuuhaava kyljessä ja se vaatisi jokaviikkoista ammattimaista tutkimista, johon tähän asti olen saanut pesijähoitajilta vastaukseksi "ei me osata". Ihmettelin myös sitä, eikö kuuluisi asiaan ottaa vuodepotilaalta, jota laboratorioihin ei saa viedyksi, silloin tällöin kotona verikokeita? Virtsanäytteetkin olisi paikallaan. Meille ilmestyi pesijähoitajien lisäksi haavahoitaja, sairaanhoitaja ja terveydenhoitajaharjoittelija. Makuuhuone oli täynnä ihmisiä. Sanomani kirjattiin ja vakavan näköisinä luvattiin alkaa toimia toivomusteni mukaisesti. Kysyin senkin, että ei kai kunnat luule, että kun kotona puuhastelee ympärivuorokautinen omaishoitaja, tämän kuuluisi myös tietää ja osata kaikki sairaanhoidollisetkin tehtävät? En ole koulutukseltani sairaanhoitaja. Nyt kun aletaan entistä enmmän toivoa sairastuneiden olevan mahdollisimman kauan kotihoidossa, on sen onnistumiseen todella panostettava kaikin puolin, että pääsemme ministeri Urpilaisen tavoitteeseen. Kotihoitoa ja kotisairaanhoitoa on parannettava!

Nyt aloitan omaishoitajan velvollisuuteni ja menen herättelemään puolison ensin pesulle ja sitten aamukahville. Tästä se päivä yleensä alkaa. Tänään tulee vaippalähetys, johon ymppäsin omakustanteisesti muutakin.Kunnat alkoivat vuosia sitten säästää ja meidät pantiin maksamaan välttämättömistäkin tarvikkeista. Kaikki juuri esimerkiksi makuuhaavan hoitotarvikkeet pitää itse kustantaa. Kunta antaisi muutaman rullan tavallista sideharsoa! Niitä ei makuuhaavassa käytetä. Järeämmät ovat tarpeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti