21. marraskuuta 2020

UUSI BEAUJOLAIS

 Säntäsin eilen kovalla kiireellä Alkoon ostamaan Beaujolais Nouveau-viiniä. Onkohan vielä? Myyjä sanoi:"Ei sitä täälläpäin osteta loppuun."  Täälläpäin!!!! Joku toinenkin ajattelee lisäkseni näin. Tänään on lottoarvonta! Pääsenkö muuttamaan? No, ostin joka tapauksessa, vaikka "täälläpäin" pakosta asunkin molemmat  Beaujolaisit, joista La Reine Pedauque on Albert Bichotin viiniä laadukkaampaa. Tuskin on Gamay-rypäleet saatu korjattua, kun on pantu jo pulloon. Tämä on se maailman laajuinen jokavuotinen marraskuun kolmannen torstain leikki. Juotava kuuden kuukauden kuluessa. Hyvä jäähdyttää muista punaviineistä poiketen. Aion nauttia viinistä Roquefort-juuston ja keksien kanssa tänään. 

K hihkui puhelimessa, kuinka on ihanan valoisaa kun nyt on lunta. Minä en ole milloinkaan saanut näitä tuntemuksia lumen kanssa paitsi kelkkaiässä lapsena. Piti ottaa talvisaappaat nyt esille. Tultuani kaupasta tunnustelin vielä lumessa kulkemista viedessäni roskat. Hissin huolto päättynyt, pääsin alas ja ylös vaivattomasti. Tosin olin ajatellut hissinhuoltohenkilökunnalle, joka usein on miesvoittoista, räpytellä silmiäni, jos olisivat jeesanneet minua rappusissa. Ei tarvinnut kaivaa sitä vaihdetta päälle.

Viesti A:lta ja sanoo lukevansa J.A. Wylien kirjaa paaviudesta. Googletin. Wylie ei olekaan mikään nykykirjailija, vaan tutkinut Vatikaanin elämää jo 1800-luvulla. Olisikohan antikvariaatissa? Double face of the papacy.Tänään minulla reipasta ruuanlaittoa. Olen ostanut tarpeet. Muuten menisi taas pelkästään lukemiseksi. Aloitin kesken kaiken Hemingwayn kirjaa Kirjava satama, jonka olin vastikään ostanut. Keskeneräisinä edelleen Kari Hotakaisen ja Hemingwayn (Kuolema iltapäivällä) teokset. Ei minkäänlaista johdonmukaisuutta! Lopulta en tiedä,onko Hemingwayn veneen kippari härkätaisteluareenalla vai autioittamassa maaseutua Suomessa?

Jaahas, itäinen Helsinki on oikein koronan pesäpaikka. Muualta muuttaneita, isoja perheitä, ahtautta kodeissa, eivät käytä maskia (paitsi joskus burkaa), ei turvavälejä jne. Uskaltaako enää ostoksille mennäkään? HS puhuu Itiksestä myös ja siellähän minä asioin. Voi, voi sentään. Ja jonkun tutkimuksen mukaan maski ei edes auta itseä eikä muita. Taitaa vain maskiteollisuus hyötyä. Laittaisinko itseni karanteeniin?


2 kommenttia:

 1. Minulla on ollut myöski tapana hakea tuota samaa viiniä, Nyt nappasin mukaan sen täyteläisemmän makuisen vaihtoehdon.
  On tämä tautilanne aika kamala ja varsinkin siellä pääkaupunkiseudulla. Jatketaan me vaan varovaisena olemista niin eiköhän me tästä selvitä. Ainakin toivottavssti. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HS kertoo rikollisuuden huimasti lisääntyneen koronan aikana. Ei pelkkä tauti riitä! Otetaan murheeseen lasillinen uutta Beaujolaisia!

   Poista