26. marraskuuta 2020

VALTIONEUVOSTO ON SANONUT

 Tässä taas istun naputtelemassa ja vielä vahvasti yövaatteissa. Huonosti nukuttu jälleen kerran, tuskin ollenkaan. Valtioneuvosto antoi ohjeita elämiseen pandemian aikana. Vetosi meihin ja toivon, että myös maskin käyttö menee perille niillekin, jotka eivät sitä käytä kaupoissa tai se keikkuu kaulassa. Ulkomaalaistaustaiset näyttävät usein ottavan asian niin, ettei ohjeet jostain syystä koske heitä. Liekö sitä Kohtaloon uskomista ja tyytymistä siihen mitä on tullakseen? Olen alkanut mulkoilla maskittomia.

Finlandia-palkinnot jaettiin leppoisasti nojatuolissa istuen. Lasten-, tieto ja kaunokirjallisuudesta annettiin. Ei yleisöä, juhlallisia kiitospuheita, ei taputuksia. Mutta jotenkin söpöä ja kodikasta. Onnea voittajille!

Laitoin päivänä muuanna itselleni iranilaista ruokaa. Jonkinlainen pataruoka, jossa hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta epäesteettisessä sekamelskassa lilluivat perunat, tomaatit, sipulit, paprikat ja broilerinpalat, kurkuma ja muut mausteet. Tykkään enemmän kuitenkin niistä ruuista, joihin saa mättää sumakkia. Tätä iranilaista on moneksi päiväksi. Voisiko sen tuunata sosekeitoksi tehosekoittamalla? Olisi nätimpää lautasella.

Minulla on käärmesormus, ollut kauan. Kehaisin A:lle sen olemassaolosta ja kuinka ollakaan: hänelläkin on käärmesormus. Kumpikin pidämme sitä pikkusormessa. Hassu sattumus. Muuta yhtäläisyyttä tuskin on, paitsi se,että meillä oli sama... olkoon. En kerrokaan. Myös A kärsii koronarajoitteista ja on alkanut lukea enemmän. Nyt menossa Ferdinand von Schirach´in kirja God. Siinä perusterve kaveri tahtoo kuolla, mutta terveen kuolemishalu ei oikein voi toteutua, kun lääkäreillä on etiikkansa ja moraalinsa. Kirjasta tehty kuulemma elokuvakin. Minä jatkan Hotakaisen ja Kyrön kirjojen kimpussa ja aina välillä siirryn Hemingwayn Kirjavaan satamaan. Raivasin väkisin tilaa kirjahyllyyn panemalla joitakin kylmästi lappeelleen. Vaihdoin sanakirjojen paikkaa ja olin ylpeä aikaan saannoksestani.

Nyt alan viettää tätä torstaipäivää, johon voi kuulua yhtä ja toista.


6 kommenttia:

 1. Maskin käyttämättä jättäminen on todella huono asia meille kaikille.

  VastaaPoista
 2. Saattaa olla, että ihan kaikki ulkomaalaistaustaiset eivät ymmärrä annettuja ohjeita, koska heidän suomenkielen osaamisensa ei ole riittävää. Mutta, kyllä meidän on ihan kaikkien ohjeita ja varovaisuutta noudatettava, että tautitilanne alkaisi jossakin vaiheessa helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo 70% käyttää maskia. Eivätkö ulkomaalaistaustaiset ihmettele, miksi? Lapset käyvät koulua, siellä on puhuttu maskin käytöstä. Tv suoltaa ohjelmaa ulkomailta. Miksi ihmisillä on maski? En usko kielimuuriin.

   Poista
 3. Se on hankalaa tuon maskin kanssa, kun silmälasit höyrystyy, vaikka kuinka yrittää laittaa lasien alareunan alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteisen edun vuoksi on hankaluus kestettävä. Hyvää alkanutta viikkoa kaikesta huolimatta.

   Poista