30. marraskuuta 2020

YLIPAINOA

 Aika ajoin, siis silloin tällöin, putkahtaa esille aihe: ihmisten ylipaino eli liikalihavuus. Ja nyt koronan aikana tämä tulee lisääntymään, koska kotiruoka on jälleen kunniassaan. En aio puuttua lihavuusaiheeseen sen enempää, siitä pitää lääkärini huolen, mutta olen aina ihmetellyt sitä, miksi mies saa olla ylipainoinen, mutta naista samassa tilanteessa katsotaan pitkään ja pidetään melkein epäesteettisenä näkynä. Myös Kari Hotakainen kirjassaan Tarina puoltaa miesten pyylevyyttä Caj-nimisen miehen suulla näin: "Toki minullakin oli muutama ylimääräinen kilo, mutta miehen vartaloon sellaiset pikkulihat häviävät, eivätkä haittaa yleisvaikutelmaa." Naisen yleisvaikutelma siis kärsii, jos hänessä on pikkulihoja liikaa. Ja ennen kaikkea jos hyvin väärissä paikoissa. Maailman meno on sellainen, että mies monessakin asiassa saa, mutta nainen ei. 

Minulla oli kerran miespuolinen ystävä, joka sanoi suoraan, että mies saa leskeksi jäätyään alkaa seurustella, mutta naiselle se ei sovi. Hän kuului muuten  siihen kategoriaan miehiä, joka ajattelee "naisten työt ja miesten työt". Koti,lapset ja keittiö kuuluvat naisten töihin. Auto, pubissa kavereitten kanssa istuminen ja naulojen hakkaaminen on määrätty miehille tehtäviksi.

Lotossa oli vain kaksi oikeaa numeroa minulla. En ymmärrä. Luulisi nyt joskus seitsemänkin onnistuvan. Mutta kun ei.  Asun siis edelleen täällä, missä en halua sitä tehdä. Fortuna nyt kertakaikkiaan suhtautuu minuun välinpitämättömästi, vaikka melkein viikottain rukouksin käännyn hänen puoleensa. 

Ystävä kysyi, missä asennossa luen? Yleensä vuoteessa pitkälläni selällä tai kyljellä. Hän lukee tuolissa istuen. Sitten vaihdoimme puheenaihetta eutanasiaan. Minusta se ei ollut mukava puheenaihe ja kun tiedän hänen olevan kiinnostunut muodista, käänsin  jutut siihen. Siitä puhuimme seuraavat 30 minuuttia. Sekään ei ollut minusta kovin kiinnostava puheenaihe, mutta uhrauduin siinä pelossa, että alkaisimme ehkä puhua koronakuolemista tai säästä.

Tuomaanmarkkinoita ei järjestetä tänä vuonna. Korona. Piparkakut ostettava jostain muualta. Ehkä jo tänään lähden niitä metsästämään kauppakeskuksessa. Oletan sen palveluiden olevan edelleen toiminnassa. Ainakin kauppaliikkeet mainostavat Black Fridayn jälkimainingeissa yhä halpaa ja hyvää.

Sataa lunta.2 kommenttia: