1. heinäkuuta 2017

STOCKMANNIN HERKULLE HYVÄSTI

Mansikoita! Ihanaa, kesä on täällä! Olen vain viime aikoina lueskellut. No, roskiksella käynyt.  Tämä kirja, jonka Adam Dariukselta sain myöhemmin, on enemmänkin matkakirja kuin häneltä aikaisemmin saatu. Siinä oli tarinointia ihmisistä, joita on tavannut. Tässä hän kertoo paikoista, joissa käynyt. Parastaikaa hän on Kairossa ja tavannut museossa muumioita. On veneillyt Niilillä ja vertaa Mississippiä ja Niiliä keskenään: Missisipillä on ollut Mark Twain ja Niilillä Mark Antony.

Aloittelin kirjettä Italiaan. Tänne kirjeen tulo kesti harvinaisen kauan, kolme viikkoa. Nukkuuko Italian posti? On ennenkin ollut harmia ja nyt kuulin lisää, että kirjeitä on taas avattu ja sisälle sullottu jopa kaikenlaista asiatonta. Minun kirjeeni ovat jo pitkään kulkeneet ilman kommelluksia sinne päin, jopa pieni pakettikin, jonka taannoin panin menemään. Kerran yksi kirjeeni makasi postisäkissä vuoden Tiberin pohjassa ja oli aika vettynyt ja taas kuivunutkin rypistyneeksi kun vihdoin perille pääsi.

No nyt se Herkkukin myytiin vieraalle! Stockmann pilkotaan ja on jo pilkottukin. Kahvilat, elektroniikka, lelut, kirjat ja nyt Herkku vieraissa käsissä. Kohta Stockmann on täynnä muita yrityksiä ja sitten se on vain kauppakeskus muitten kauppakeskusten joukossa. Ilokseni olen nähnyt Stockmannin kukoistuksen ja surukseni näen nyt sen rappion. S-ryhmä! Enhän minä ole edes sen asiakas. Yksi hyvä puoli asiassa voi olla: jos tämä Itäkeskuksen Herkku hiukan petraantuisi. Siellä ei ole läheskään ollut  mistään samanlaista valikoimaa kuin Aleksanterinkadun Stockmannin Herkussa. Ei-oota on myyty monet kerrat. Ja mitä Herkusta otetaan myynnistä pois, joka ei sovi S-ryhmälle? Toivottavasti ei ainakaan  bataatti-kvinoapyöryköitä  lopeteta ja pysyisivät edes jotenkin Stockmann Mealsin tuotteena. Herranen aika, jos en saa enää bataatti-kvinoapyöryköitäni! Pitää kiireesti rullautua ensi viikolla ostamaan loput, jos vielä on, ja panna pakastin täyteen. S-ryhmä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti