5. heinäkuuta 2017

KIRSIKASTA MEHUT RINNUKSILLE

Uutta päivää taas mennään. Kone pesi kirsikkatahrat yöpaidasta. Söin illalla näitä mielihedelmiäni tv:n ääressä. Suusta, vaikka pinnistin huulet yhteen, pirskahti reipas rivi mehua yöpaidalle rinnuksista helmaan asti. Heti tahranpoistoainetta ja paita koneeseen. Taas on vitivalkoinen yöasu käytössä.

A ei ollut liioin koskaan lukenut Siepparia. Kehuin meilissäni kirjaa ja hän kertoi heti kirjan ostavansa. Häpesi laillani lukemattomuuttaan, koska Salingerin kirja on "well-known". Pyysin mielipiteen, kun on lukenut.

Kyllä minä niin ilahutin mieltäni lukiessani Tuomas Kyrön kirjaa. Nauroin ääneen. Sopiiko nauraa ääneen yksin ollessaan? Semmoinen vaikutus Kyröllä on kuitenkin minuun. "Ilosia aikoja" ilmestynyt jo vuonna 2014. Minä hiukan jälkijunassa. Mutta toisaalta, kuka sanoo, että kirja on heti ilmestyttyään luettava? Kansallisteatterin esityskin jo koettu ja uskon, että kyllä yleisöllä niin on ollut  hauskaa.

Tänään ei ihmeempää ohjelmaa. Kunhan olen. Toisaalta aina jotain on ja löytyy. Huomenna vasta ulos. Viikonlopuksi hedelmä- ja marjakiintiön täydennystä. Ihmisten katselemista ja häiriköiden väistelemistä. Eivät he pahalla, mutta en halua kuulla hölmöyksiä saaks tulla kyytiin-tyylisiä. Olen pannut merkille, että nämä kauppakeskuksen levähdyspaikat tuoleineen ovat sosiaalisen kanssakäymisen keitaita. Naiset ja miehet istuvat pitkät ajat rupattelemassa, kuulumisia vaihtamassa. Ehkä monellekin ainoa tapa keskustella toisen ihmisen kanssa. Puida lääkkeet, sairaudet, pahat naapurit, ilot ja surut. Suomalaisetko tuppisuita? Älkääs nyt.

Minä kuulun kyllä siihen kategoriaan, joka harvoin keskustelee näissä tuoleissa, enkä yleensä edes viivy kauaa. Vastaan kyllä. No, keskustelemiseni vieraan kanssa riippuu kyllä keskusteluaiheesta. Nämä lääkejutut eivät suuremmin kiinnosta. Olen vähän valikoiva.

Nyt valikoidun hiukan myöhässä olevaan aamusuihkuun ja sitten onkin lounasaika. Ostin muuten coca colaa. Sillä on kuulemani mukaan hyvä saada kalkkirajat pois vaikka vessanpöntöstä. Sitruunahappoa. En vielä kokeillut.

4 kommenttia:

 1. Coca colaa pyttyyn!!!? Nyt tekisi mieli taivastella oikein tosissaan mutta taidan vain hiljaa itsekseni testata.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykkä lähetti kommenttini kahdesti.

   Poista
  2. Huomasin. Vielä en coca colaa kokeillut, mutta pullollinen on jääkaapissa. Kunhan sille päälle satun.

   Poista