21. heinäkuuta 2017

MAKE UP JA MUUTA

Eilen siivosin meikkitarvikkeitani. Kymmeniä näytteitä, joita myyjät antavat. Piti panna oikein lukulasit ja lukea pienetkin präntit, että tiedän, mitä ja miten kaikkia käytetään. Osa putkiloista ja purkeista roskikseen. Huuli- ja poskipunia, hoitoaineita, silottavia aineita, voiteita joka lähtöön, puuteria eri muodoissa, siveltimiä, peilejä ja aikamoinen arsenaali hajuvesiä. Mihin näitä kaikkia oikein tarvitsen? Oikein, kyllä tarvitsen. Juuri H:n kanssa puhuinkin, että naiselle on tärkeää, että kaikkea on ja pitää olla. Nuorena minulla oli peilipöytäkin kaikkine lokeroineen, laatikoineen ja koko komeutta hallitsi kolmiosainen peili. Enää ei ole. On vain pari isoa laatikkoa kylpyhuoneen kaapistossa. Rakastan näitä tuotteita! Äidillänikin oli ja oi, kuinka hän tuoksui aina hyvältä. Kerran viikossa myös Salon Parisissa Aleksanterinkadulla. Tuli kotiin freesinä ja kauniina, entistä enemmän ihanasti tuoksuen.

HS kertoi, että joku nainen on jättänyt saippuat ja muut puhdistautumisaineet pois pariksi viikoksi ja peseytynyt  pelkällä vedellä. Iho tullut kauniimmaksi, hiukset paksummiksi. Joku miehenpuoli kommentoi ja väitti kiivaasti, ettei ota tämmöistä naista viereensä istumaan, joka ei peseydy kunnolla, haisee pahalle ja lialle. Hm... muistan hyvin Helsingin hellekesät, yleiset kulkuneuvot, miesten hihattomat paidat, verkkopaidat ja kammotavan hien hajun, joka tuprusi miesten kainaloitten karvamättään alta. Kuka siis oikein haisee? Viime vuosina en enää ole näitä haisuleita verkkopaitoineen tavannut. Ilman paitaa käveleviä kyllä, eikä sekään kaupungin katukuvaan kuulu. Joissain maissa siitä sakotetaan.

Minä pesen shampoolla hiukset ja kädet tilanteesta riippuen nestesaippualla. Joka aamu suihkussa ja se on pelkkää vettä. Voin vakuuttaa, etten haise pahalle. Tämäkin miehenretale, joka kammoaa pelkällä vedellä lotraavia naisia, on saattanut istua vieressäni ja tuntenut sieraimissaan vain ihastuttavan Chanel 5:n lehahduksen puhtoisesta kropastani.

Raivokas hankaaminen saippualla päivittäin ei ole terveellistä. Iho kuivuu ja käpristyy. Saippuoiminen on saippuatehtailijoiden keksintö ja jos jokin haisee, niin se on raha. Vesi riittää. Sehän on vanhin voitehistakin.

E soitti ja tuntui olevan pahoillaan, jos en Ouluun lähdekään. En vieläkään sanonut juuta enkä jaata. Onhan tässä kesää ja syksylläkin voi matkustaa.

Olen lähdössä täydentämään marja- ja hedelmävarastoani. On kotona vain pala cantaloupe- ja hunajamelonia, yksi mango ja muutama pensasmustikkapahanen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti