29. heinäkuuta 2017

ONKO ZUCCHETTON ALLA SITTENKIN SARVET

Liikenneturva tahtoo ikäihmiset pyöräilemään jalkakäytäville. Miten niin? Eikö Liikenneturva ole huomannut, että sekä ikäihmiset että muut ihmiset pyöräilevät jo jalkakäytävillä? Minä olen huomannut. Jalankulkijat väistelevät ohi suhahtavia pyöräilijöitä. Vanhemmat pitävät lapsistaan kiinni, etteivät jää pyörän alle jalkakäytävillä, joiden pitäisi olla jalankulkijoita varten. Alle 12v on oikeutettu ajamaan jalkakäytävällä. Muut muun liikenteen sekaan tai pyöräteille, polkupyörä on ajoneuvo! Minua harmittaa tämä hillitön tapa ajella tähän tapaan lakia rikkoen. Varsinkin pyörätuolin kanssa oli hankalaa, kun ei koskaan tiennyt, mistä päin polkupyörä sukeltaa ohittaakseen kumit vinkuen. Enää ei ole pyörätuolia, mutta on rollaattori. Asumani talon ympäristössä on pyöräteitä, mutta ajetaan niistä huolimatta jalkakäytävillä. En ymmärrä.

Posti söhlii yhä sen kuin ehtii. Hautajaiskutsut olivat toista viikkoa myöhässä ja hautajaiset jo ohi, kun kutsut saapuivat. Toinen tapaus: joku ei ollut muistanut tyhjentää postilaatikkoa. Posti lojui siellä kaikessa rauhassa. Posti sanoi "inhimillisen erehdyksen" syyksi. Kolmas tapaus: Helsinkiin muuttavien opiskelijoiden asuntohakemukset myöhästyivät Postissa tapahtuneen virheen takia. Kaikki päin seiniä. Posti toimi paremmin siihen aikaan, kun ei ollut autoja, eikä edes polkupyöriä. Työtä tehtiin huolellisesti, ei ollut nykyajan vähän sinne päin-tyyliä. Kaikilla aloilla näkyy "nykyaika". Tutustuin siihen jo puolison sairauden aikana. Vieläkin nousevat niskakarvat pystyyn, vaikka ne ajat ovat jo takana päin.

Mikä ihmeen sarja on tämä The Young Pope oikein? Juuri kun totuin, että paavi tupruttelee tupakkia, kiroilee ja kyseenalaistaa Jumalan olemassaolon, niin taas saan aiheen olla muusta ihmettynyt. Yksi kardinaaleista, kardinaali Voiello, tahtoo, että eräs nuori nainen viettelisi paavin. Homma ei ainakaan vielä lähtenyt käyntiin. Odotan mielenkiinnolla. Onkohan kukaan Vatikaanissa sattunut tätä sarjaa seuraamaan? No, siellähän kyllä touhutaan kaikenlaista, mikä aina välillä pääsee lehtien otsikoihin. Liekö aikaakaan tv:n katseluun? Tämän sarjan paavi ainakin katselee televisiota. Koko sarja tehty vähän ehkä vekkulimielessä. Olen monta kertaa nauranut ääneenkin, vaikka en ole aivan varma, onko tarkoitettu jonkinlaiseksi komediaksi. Sarjan nimessä kyllä kysytään onko paavi Pius XIII "piru vai pyhimys". Jospa paavin valkoisen zucchetton alla on sarvet!

2 kommenttia:

  1. Pyöräilijät pyörätielle - tietenkin - kun semmoinen on. Pyöräilijöitä on ainakin kahdenlaisia, perinteiset rauhalliset mammat ja papat, kassin tai korin kanssa liikenteessä. Sitten ovat huippuvarustautujat jotka suhahtavat kuin omassa sukkulassaan. He ovat usein muillekin vaarallisia, ja heidän sopii pyöräillä hyvin autojen lomassa koska nopeus on liikaa jalankulkijoille. Sen sijaan meille mamma/pappa-pyöräilijöille autoliikenne on vaarallista ja minusta on ihan järkevää käydä jalkakäytävän puolella, jos pyörätietä ei ole. Hitaalle pyöräilijälle ei ole mitenkään mahdotonta myös hypähtää taluttamaan pyörää, jos käytävällä on ahdasta. Eli perinteinen pyöräilijä on joustava, hänellä on silmät ja tilannetaju hanskassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Leena Laurila, pyöräilijöiden puolestapuhuja, kommentista. No, aivan varteen otettava näkökulma, tilanteen huomioon ottaen ajetaan -myös jalkakäytävällä. Kiukuttaa kuitenkin, kun hameen helmat heilahtaa ilmavirrassa pyörän ohittaessa monen kymmenen kilometrinopeudella jalkakäytävällä. Tämmöinen täti-ihminen kovasti peljästyy. Hieno juttu, että luet blogiani. Kiitoksia. Nyt löysin Sinun kirjablogisi. Mukavaa kesän jatkoa.

      Poista