2. kesäkuuta 2016

VANHASSA VARA PAREMPI

Uutta päivää taas mennään, sama aurinko paistaa ja lämpö hellii ihmisparkaa. Tuulettimia en ole esille kaivanut, kun tämä lämpö ei vielä niitä kaipaa. Sitä paitsi luvattu viilenevää.

Juttelin C:n kanssa ja rouvalla olo entistäkin kehnompi. Toista jalkaa särkee, kantapää oikuttelee, päässä suhisee eikä vatsa käyttäydy kunnolla. Lääkäri oli jalan kohdalla ehdottanut jumppaamista ja sama sopii kantapäähänkin. Pään suhinaan ei puuttunut, eikä mahavaivoihin. Norovirus, diagnosoi C. Aikoo mennä yksityislääkärille "kunnolliseen hoitoon". Mikä siinä on, kun niin moni on tyytymätön kunnallisen puolen hoitoihin? Minäkin sen jälkeen, kun iki-ihana ja ihan oikea omalääkäri lähti eläkkeelle hoidettuaan puolisoa ja minua vuosikaudet. Sen jälkeen kaikki muuttui ja meistä tuli yksityislääkäreitten asiakkaita.

Minulla on ainakin 30 vuotta vanhat sandaalit. Vanhassa vara parempi. Harvoin käytetyt, joten hyvässä mallissa ja kuosissa. Lakkasin varpaan kynnet tumman punaisiksi, panin sandaalit jalkaan ja lähdin roskikselle. Sandaletit eivät ole, vaan siis semmoiset matalakantaiset ja mahdottoman mukavat jalassa. Kiersin jätehuoneeseen pitemmän kautta rollaattoria iloisesti lykkien ja nautin jalkineistani ja eritoten punaisista kynsistäni. Kesä ei ole yhtään hullumpaa!

Helsinki-päivä on 12.6. Puolison sairauden alkuaikoina työnsin hänet pyörätuolissa Espan puistoon ja sitä ennen vuosien ajan terveinä molemmat jalkaisin. Sitten kului monta vuotta, ettemme Helsinki-päivää sen kummemmin noteeranneet. Nyt päässä vilahti ajatus, jos tänä vuonna... Taisi olla viimeinen kerta, kun Lasse Liemola oli vielä Stadin Slangin puheenjohtaja, kun Espan lavan edessä katseltiin Stadin friidun ja Stadin kundin julkistamista. Juttelinkin tovin Liemolan kanssa. Nyttemmin olen Stadin Slangista eronnut. Liittyisinkö uudestaan? Olenhan sentään puhdasrotuinen stadilainen, taidan Stadin kielen eli bamlaan sitä vieläkin melko sujuvasti. Funtsaan asiaa.

2 kommenttia:

  1. No mitä jos tosiaankin liittyisit takaisin! Luulen, että sulla voisi olla paljonkin annettavaa sinne eikä pelkästään slangista. Aivan ihanaa on ollut tämä alkukesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, Marjatta, kesä hulmahti päähän: liityin Stadin Slangiin sekä Helsinki-seuraan. Isänikin kuului jälkimmäiseen. Hyvää suven jatkoa Sinulle.

      Poista