28. kesäkuuta 2016

SALAATTIA KAIKILLE

Kauppamatka eilen jäi sateen vuoksi. En viitsinyt. Huoltomies tuli ja tulee taas tänään. Pieniä vuotokohtia vielä muutamassa paikassa kylpyhuoneessa, jotka ajan kuluessa saattavat päästää enemmänkin vettä ykskaks. Sitä emme toivo.

Lihan syömisestä puhutaan päivittäin. Lihan syöminen on pahasta. Äijien Äijä Arnold Schwarzenegger rupeaa lehtitietojen mukaan kasvissyöjäksi. Tämähän on se kaveri, kuten kaikki tiedämme, joka on Kalifornian ex-kuvernööri, näyttelijä ja kropastaan huolehtiva mies sekä Terminator-leffojen tähti. Nyt kaikki muutkin kehonrakentajat miettimään, jos "kanin ruoka" sopisi punttisalin kanssa.

Jo aikoinani harrastin kasvisruokia puolisolle. Ei aina likikään lihaa. Enkä nytkään jokaisena päivänä pilppua edes kalkkunaa tai broileria salaattiin. Mistä olen itse tykönäni vilpittömästi hämmästynyt, on se, etten kaipaa makeaa tarkoittaen leivoksia ja pullaa. Nykyisin voin jopa pysähtyä katselemaan täytekakkujen ja leivosten rivistöjä kaupassa saamatta pisaraakaan vettä kielelle.  Kun ennen vanhaan ei yksikään kauppareissu sujunut ilman pullan ostoa. Mutta se, että luovutaan tyystin lihan syömisestä, sitä en oikein kannata, kun ihmisen ruuansulatusjärjestelmä ja hammaskalusto on sekaravintoa varten. Makea on toinen juttu. Makeutta saa marjoista ja hedelmistä yllin kyllin.  Sokerin väitetään olevan pahempaa kuin rasvan. Mehut ja karkit? Mene ja tiedä häntä. Entäs niiden yhdistelmä??

Nautin  Gustav Klimt-mukistani aamukahvin, kun taas kerran olen varsin varhain herännyt. Huoltomiehen otan vastaan aamupäivän kuluessa ja sitten työntäydyn luultavasti ostoskeskukseenkin ja Itiksen Stockmannille. Sataa taikka paistaa. Ei ole enää kotona mansikan mansikkaa, kirsikan kirsikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti