12. kesäkuuta 2016

466 VUOTTA HELSINKINÄ

Onnea 466-vuotiaalle Stadille! Otin osaa Helsingin Sanomien slangitestiin ja olen tuloksen mukaan slangimestari, kun 15:sta kysymyksestä oli 11 oikein. Vielä osaan! Kotona tätä päivää vietän. Liekö edes roskikselle menijäksi? Lonkka eilistäkin kurjempi. Kaksi kipupilleriä verenpainelääkkeiden ohessa ja nyt lipitän aamumaitokahvia, vaikka kello on jo näin paljon. Eipä tässä ole minkään tekemisen meininkiäkään, että otetaan ihan iisisti. No, onhan Stadissa ohjelmaa syntymäpäivän kunniaksi ja jos olisin kynnelle kyennyt, niin lähtisin messiin. Menee se näinkin.

Kansa on nyt nähnyt Alexander Stubbin itkevän. Maalla on uusi valtionvarain ministeri ja hän on ihan Orpo Petteri. Itkikö Stubb häviötään Kokoomuksen puheenjohtajan valinnassa, liikuttuiko hyvästeistä vai harmittiko muuten? Ottiko ihan päästä, kun ministerin salkku valui toisiin käsiin? On se kovaa peliä tuo politiikka. No, Alexander Stubbista tulee nyt parempi aviomies, ainakin näin itse lupasi puolisolleen, joka oli todistamassa miehensä lähtöä puheenjohtajuudesta ja ehkä hallituksesta. Jää enemmän aikaa kotona olemiseen ja sehän on ihan hyvä asia aina kiireisessä maailmassa.

Televisioanti on tänään sitä, mitä se on. Englannin historiaa 1500-luvulla, neiti Marplella on ongelma maalaiskylän murhajutun kanssa, jalkapalloa tunnista toiseen, Simpsoneita pitkästi, aikansa elänyt neurootikko Monk ja Columbokin ratkomassa rikoksia ja sitten joku kaatoi kemikaalipontikkaa  maahan jossain rämeellä ja krokotiileistä tuli häijyjä mutantteja. Simpsoneista tykkään. Ehkä myös Englannin 1585 vuoden Elisabeth saattaa kiinnostaa. Jalkapallolle sanon jyrkästi ei. Krokotkin jätän oman onnensa nojaan.

Niin että nyt Helsinki-päivää viettämään.

4 kommenttia:

 1. Minä mummo meinaan katsoa jalkapalloa. Pelit kiinnostaaehkä vasta loppukahakoissa, mutta kommentaattorien fiilistelyssä näkee tosi draamaa, välillä huvittavuuteen asti... Voi Aleksanteria, mutta saapahan kesällä uuden äitipuolen :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inna Vaara, mukavaa kun panit tervehdyksen, kiitos. Minä ymmärrän jotenkin jääkiekosta enemmän kuin jalkapallosta. No, kummassakin on päämääränä saada peliesine toisen maaliin. Niin, ja Alexanderin tuleva äitipuoli vaikuttaa ihan pirtsakalta aina vaan. Aurinkoista kesää Innalle.

   Poista
 2. Toivottavasti lonkka alkaisi pian olla oireeton. Krjaa, että jaksaa kipuilla koko ajan.

  En tiedä oliko sama slangitesti, jonka minä tein. Sain 12/15. On Armastuksen puheesta jotain tarttunut mieleen :).

  Meillähän tämä 12.6. on erityinen päivä. 23 vuotta sitten sanoimme TAHDON toisillemme :) ja meillä minä katson jalkapalloa tässä blogien lukemisen välissä. Lapsuudessa lauanatai-illat vietettiin isän vapaapäivinä katsellen Englannin valioliigaa.

  Oikein kivutonta ja lämpimämpää ensi viikkoa Sinulle Stadin Friidu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon, CurryKaneli, yksi enemmän oikein kuin minulla. Vai että hääpäivä! Onnea post festum. Kaikkea hyvää kesääsi.

   Poista