16. kesäkuuta 2016

KIRSIKOIDEN AIKAAN

Pitäiskö nyt alkaa bamlaa Stadin slangia, kun sain Tsilari-lehden Slangin laskun mukana? Lehti on keväinen, mutta kieli samaa kuin aina. Koko lehti pelkkää slangia! Arska Elonkin kirjoitus stokematkastaan pikkupoikana "Stokella landelle". Vanha kunnon nimimerkki "Sautski" näkyy yhä kirjoittavan Tsilarissa. Joskus vuonna 2010 olen hänestä blogiin kirjoittanutkin. Nyt Sautski kertoo, mitenkä Simo Lampinen opetti häntä joskus vuonna 1 ja 2 painamaan autossa "oikealla klabbilla yhtä aikaa sekä hanaa että jarrua".

Ravintola Salve muuttaa Hietalahdesta Hietalahteen. Uusi omistaja ei saanut vuokrasopimusta uusituksi taloyhtiön kanssa ja piakkoin kulinaristit nauttivat Salven kuuluja paistettuja silakoita Chico`s-ravintolan paikalla jonkun S-marketin vieressä. Minäkin niitä monesti Salvessa syönyt ja täyttä ovat herkkua. Salve on yksi vanhimpia ravintoloita Helsingissä. Perustettiin vuonna 1897. Maineensa se sai silakoilla. Niitä ovat Salvessa syöneet niin herrat kuin narritkin.

Eilen taas kaupassa. Nyt ostin neljä litraa kirsikoita. Ei enää turkkilaisia, vaan  tuontimaana mainittiin Espanja. Yhtä makeita, mehukkaita ja hyviä. Söin puolet. Olen kirsikkafani. Pian niiden aika on ohi ja toripöydiltä saattaa löytyä kotimaisia sekä lisäksi kriikunoitakin. Koska ihmeessä saisin niin paljon puhtia, että työntyisin Kauppatorille?

Joku on sanonut, ettei Vuosaari ole Stadia. Ei ole tämä Itäkeskuskaan. Kyllä Stadi on sitä kantakaupunkia, jossa minäkin vuosikymmenet asunut. Yhä kannan sydämessäni Töölöä, olen sielultani stadilainen, vaikka elämä heittikin tänne periferiaan. No, yhtä kaikki, Helsinkiä kuitenkin. Enkä minä pois lähde synnyinkaupungistani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti