15. helmikuuta 2016

LIENEN TOSIKKO

Taidan olla vallan ilman huumorintajua, kun en näe mitään hauskaa suomalaisten tekemässä Prisma-mainoksessa, joka kertoo Ruotsin kuninkaallisista. Kruununprinsessa on mukamas muuttanut Suomeen perheineen ja vieraisille tulee isä-kuningas ja äiti-kuningatar. Sitten tutkaillaan astioita, jotka eivät ole ruotsalaisia. Ruotsissa asuvat ruotsalaiset ovat kiukustuneet ja ymmärrän miksi. Mauton juttu, ei-hauska ja ehkä vähän loukkaava. Kun näin mainoksen, käsitin, että minun täytyy olla vailla hauskuuden ymmärrystä. Toki saa laskea luikuria jopa kuninkaallisistakin  -ja on laskettukin-  mutta se on tehtävä hyvällä maulla ja tyylillä. Tämä mainos ei ole sitä. Se ei ole edes Prismalle plussaa. Minun mielestäni. Mitä ihmeestä oli löydettykin niin näköisiä "kuninkaallisia"?

Nyt eletään taas uutta päivää. Yöllä joskus yhden kieppeillä annoin periksi ja otin viimeisestä unipilleristä puolikkaan. Nukuin yhdeksään asti tänä aamuna. Tunnen olevani levännyt. Metroliikenne ollut jälleen pysähdyksissä. Henkilövahinko. Onneksi en ollut lähdössä mihinkään. Nyt liikenne kuulemma taas sujuu. En ole kuitenkaan mihinkään lähdössä.

Eilinen meni ihan lorvaillen. En edes pukeutunut. Katselin vuoron perään televisiota ja YleAreenan antia. Juttelin L:n kanssa puhelimessa sekä kotkalaisen pikkuserkkuni T:n. Kumpikin voi olosuhteisiin nähden hyvin, vaikka toisella kipsi ja toinen ollut leikkauksessa. Olin kaivanut pakastimesta grillatun broilerin koiven ja sen söin lisukkeiden ja veden kera. Tänään kirjoitan sähköpostia vakuutuslaitokseen saadakseni muuttofirman tekemien vahinkojen asiat keikahtamaan eteen päin. En enää jaksa lähteä lasiliikkeeseen pyytämään hinnan arviota lasilevystä, jonka myös muuttofirman miehet rikkoivat. Kaikki pitää todistaa paperilla ennen kuin uskotaan. Se kaikki tekeminen on sälytetty asiakkaan tehtäväksi, vaikka minusta tuo työ kuuluisi sille, joka vahingot on aiheuttanut eli tässä tapauksessa muuttofirmalle.

Jospa tänään saisin enemmän aikaan kuin eilen. Minustahan kaikki riippuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti