25. helmikuuta 2016

LÄÄKÄRIKÄYNTI

Olin lääkärissä. Sain lääkettä unettomuuteen ja sain erittäin paljon sympatiaa. Tohtori tunsi myös puolisoni ja niin kerroin hänen kuolemastaan ja miten siihen suhtauduin. Itkin ja pyyhin häpeillen kyyneleet paperinenäliinaan ja pyysin anteeksi. Tämä lääkäri on alusta asti suhtautunut sekä puolison että minun vaivoihin suurella myötämielisyydellä. Hänellä ei ole kiire, hän kuuntelee, tekee kysymyksiä, eikä milloinkaan osoita, ettei olisi kiinnostunut. Eikä hän vastustellut unilääkkeen antamisessa, vaan oli sitä mieltä, että ihmisen on saatava yöt nukkua., kun olen unettomuudesta niin kauan jo kärsinyt. Ostin minä apteekista Melatoniinia ja siitäkin lääkäri sanoi sen olevan hyväksi sen tuntien ja hyväksyen. Otin illalla unilääkkeen varmemmaksi takeeksi unikullan tulemiseen ja se tepsi. Nukuin kuin pieni porsas ja aamu oli raikas ja pirteä. Pitkästä aikaa.

En osaa laskea aikaa, miten kauan minnekin menee metrolla ja siitä sitten eteen päin. Lähdin hyvissä ajoissa, koska en voi sietää myöhästymistä. Olin runsaasti etuajassa vastaanotolla, mutta samahan on, missä istun. Näin taas nelosen ratikan ja huokasin syvään. Metroaseman lattialle joku oli pissinyt. Se haisi voimakkaasti. Näin pari myötälaitaiskulkijaa, soittajapojan ja eväitä syövän naisen. Katselin metron oranssisia muovipenkkejä, joista helposti liukuu alas. Kuljin ihmismassan mukana kohti koneportaita. Ihmiset kiiruhtivat ohitseni luullen minun hidastavan menoa. Väärin, en hidasta. Olen jo tottunut koneportaiden käyttäjä rollaattorin kanssa. Kotiin tullessa ostin hampurilaisen McDonaldsilta. Voittaa maussa Hesburgerin. En syönyt lounasta ennen lääkärikäyntiä. Kävin ruokakaupassa ja ostin myös uunivalmiita pakastettuja perunoita. Aina ei jaksa pilputa.

Tänään en aio saada aikaan juurikaan mitään, jos muulloinkaan. Nautin olemisesta ja aamusta alkaen tästä päivästä, kun voin olla hereillä hyvin nukutun yön jälkeen. Lääkärikin sanoi, että minun on alettava elää ja tehdä mitä haluan. Me puhuimme paljosta muustakin, taiteesta, Itäkeskuksesta, Nymanin lehmistä täällä ennen 1960-lukua, japanilaisuudesta, kuolemastakin, miehestäni. Mieleni oli hyvä hänen luotaan lähtiessäni.

Nyt uuteen ja virkeään päivään!
6 kommenttia:

 1. Hienoa, että olet saanut nukuttua hyvin. Hienoa, että on hyvä lääkäri, joka jaksaa kunnella ja ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CurryKaneli, nyt kun tästä tokenen kunnolla, niin palataan. Tänään kokeilen Melatoniinia nukkuakseni.

   Poista
 2. Olipa kiva kuulla noin positiivista palautetta lääkärikäynnistä. Asiaan varmaankin vaikutti se, että lääkäri oli tuttu ja tiesi niin sinun kuin puolisosikin taustoista. Mutta silti. Toivottavasti lääkkeistä nyt on apua ja saat nukkumarytmisi normaaliksi. Säännölliset unet ovat kuitenkin aika tärkeä asia hyvinvoinnin kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta. Uskon tämän lääkärin olevan kaikille yhtä ystävällinen ja myötäelävä. Minun kodalleni ei ole milloinkaan osunut epäystävällisiä tai epämiellyttäviä lääkäreitä. Aina juttuun tultu ja apua annettu. Juu, uni on tärkeää ja haluan sen takaisin pysyväisesti.

   Poista
 3. Missä näin ihana ja hyvä lääkäri on? Itse olen menettänyt ainakin terveyskeskuksen lääkäreihin luottamukseni. Minulla todettiin aivokasvain muutama vuosi sitten. Olin valtavan väsynyt ja lääkäri hoiti sitä masennuksena, vaikka testit osoittivat etten ole masentunut. Söin monia erilaisia masennuslääkkeitä, mikään ei tietenkään auttanut. lopulta sain kauhena päänsärkykohtauksen ja ambulanssilla sairaalaan, siellä minua luultiin noro-viruspotilaaksi. Onneksi ystäväni on sairaanhoitaja ja vaati, että minut pitää tutkia paremmin. Röngen kuvassa näkyi iso kasvain joka saatiin leikkauksella melkein kokonaan pois. Nyt voin hyvin, mutta tavalliselle lääkärille en enää mieleläni mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari. Onnellinen Sinä, jolla näin hyvä ystävä, joka vaatimalla sai Sinut jatkotutkimuksiin. Tästäkin huomaa, ettei periksi saa antaa. Kivaa, kun nyt olet kunnossa. Tämä lääkäri, josta kerroin on Mehiläisen yleislääkäreitä.

   Poista