6. helmikuuta 2016

SUUNNITELMISSA TAIDETTA

Hiljainen on kylätie näillä main lauantaiaamuna. Ostoskeskuskaan ei ole saanut ihmisiä liikkeelle. Tuo monen päivittäinen ajanviete, vaikka ostoaikeita ei olisikaan. Tavataan ehkä ystäviä, jotka myös ovat aikaa kuluttamassa tekemällä ei-mitään. On ihmetelty, miksi minä en nyt tilaisuuden ollen käy useammin kauppakeskuksessa? En ole milloinkaan ollut mikään kaupoissa käyskentelijä, jos ei ole asiaa. En Stockmannillakaan. Menen suoraan ostamaan tarvitsemani sen suuremmin kiertelemättä. Kun ei ole ostettavaa, niin miksi kummassa lähtisin ostoskeskukseen?

Olen ottanut selvää tämän kaupungin taidenäyttelyistä. Tarkoitus on alkaa niissä käydä. Tannispalatsissa Ai Weiwein näyttely. Taiteilija on kiinalainen toisinajattelija, asuu nykyisin Berliinissä ja töitään on ollut aiemminkin esillä Suomessa. Ateneumissa Rodinia ja sinne kaiketi menen aivan ensimmäiseksi. Sinebrychoffin taidemuseossa venäläisiä mestareita, joitten töitä olen aikaisemminkin ihaillut. Amos Anderson kiinnostaa aina ja Ratikkamuseoonkin voisi taas mennä tutkailemaan lapsuuteni ratikoita ja semmoisia, joita pappa on kuljettanut. Kansallismuseossa en ole vuosikymmeniin ollut. Voisi vaikka käydä. Kiasmaa myös olen ajatellut. Siellä en sitten 1990-luvun. Keväästä tuntuu tulevan mielenkiintoinen. Nykyisin taidelaitoksissa on otettu liikuntarajoitteiset huomioon ja kyllähän minä muutamasta rappusesta selviydyn nostamalla rollaattoria. Ateneumiin on kuitenkin järjestäydyttävä Ateneuminkujan puolelta hissillä. Kuten kaikki tiedämme Kaivokadun puolella on portaita pitkästi kuin myös taidemuseon sisäpuolella. On niitä kavuttu yhden jos toisenkin kerran tervekroppaisena.

Tänään sen verran ulos, että roskikselle. Taas kertynyt, vaikka yhden naisen huushollia asunkin. Jo kaupasta tulee muovisia kääreitä liiankin kanssa. Senkin tiedämme, että muovin häviämisaika on pitkä. Tämän vuoden alusta on muovia varten keräyspisteitä. Miten kotitalouksien muovit sinne päätyvät? Jokaisella taloyhtiöllä pitäisi nyt olla jätelaatikot myös muoveja varten, kuten on lasille, metallille, paperille, kartongille ja biojätteille. Haluaisin myös pieniä sähkölaitteita varten jätelaatikoita, jotka sitten tyhjennetään isompiin ongelmajätteiden keräyspisteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti