30. marraskuuta 2015

UUDEN KODIN UUDESSA AAMUSSA

Keräilen tässä voimia lähteäkseni asioimaan. Palautetta risuin ja ruusuin jo annoin muuttofirmaan kuin myös ilmoituksia asunnon erinäisistä vioista vuokranantajalle. Taulujen ripustaminen ongelmallista, niitä kun on paljon. Jotenkin tämä vielä kovasti keskeneräinen huusholli vaikuttaa alastomalta, kun kirjahyllyjä ei ole entisen laisesti. Eikä kirjoja. Luonanihan Skattalla kävi eräs toimittaja, joka on varsinainen kirjarakastaja ja vei autokuormallisen kirjallisuutta. En voinut muuta kuin ihailla.

Itäkeskus on jo aikoja sitten herännyt laillani uuteen viikkoon.  Valoja, autoja, ihmisiä, tummia pilviä taivaalla, hämärää. Tiputtelin äsken kahvin ja sen juotuani suihkuun ja liikkeelle. Palautan Katajanokan avaimet ja sitten on asiaa Elisaan, joka kuulemma on Itiksessä. Pitää varata tunteja siellä harhailuun, eksymiseen ja löytämiseen. Muuttolaatikot haetaan tänään. Tulee kapoiseen eteiseen tilaa. Niin kapeaa porstuaa en ole ilmoisna ikuna edes nähnyt. Nippa nappa rullaan rollaattorilla läpi. Miksi muuten Suomessa pitää olla eteinen? Etu-Töölössä meillä se oli todella pieni ja siitä pääsi suoraan halliin ja siitä sitten urkeni koko asunto. Ihanne pohjaratkaisu.

Uusi liesi täällä on, mutta omaa osuuttani en ole vielä maksanut, kun odotan jotain näkyvää laskun tapaista joko tietokoneessa tai kirjekuoressa. Ei se liesi mikään hienous ole, ihan tavallinen ja minulle kelpaava. En ole vielä käyttänyt, ehkä tänään tai sitten ei. Lämmittelen Herkun gourmetia mikrouunissa toistaiseksi. On tätä muuta askarreltavaa vielä tovin verran. Parveketta himoitsen käyttämään. Puuritilä lattialla ja tilaa on. Voi vaikka tanssiksi pistää. No, iso oli entinenkin, mutta ei näin iso.

Ei kun töihin. Mukavaa viikkoa meille kaikille.

6 kommenttia:

 1. Voi hyvää päivää. Minäkin täällä tavaraoitten keskellä ja kaikki ihan kesken. Onneksi ollut ystäviä auttamassa. Mieheni siirretty saattohoitoon. Mukavaa viikkoa T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna. Olen todella pahoillani miehesi siirrosta saattohoitoon. Murheellisia aikoja. Voimia.

   Poista
 2. Hei vaan ja ONNEA UUTEEN KOTIIN. Ottaahan se aikaa ennenkuin koti tulee muuton jälkeen valmiiksi, jotta sitä voisi oikein kodiksi kutsua. Minäkin kuljen muutto mielessä, koska olen koko ajan laina-ajalla eli irtisanomisuhan alainen. Mutta toivotan kaikkea hyvää ja terveyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piikamummo. Samoin sinne päin kaikkea hyvää.

   Poista
 3. Kaikkea hyvää uuteen kotiin särkyneistä ja kadonneista tavaroista huolimatta. Tosi ikävää on korvaamattomien tavaroiden rikkoutuminen, koska niitä eivät vakuutuksienkaan rahat tuo takaisin. Toivottavasti asiat alkavat vähitellen selvitä ja sujua ja alkavathan ne. Tavararoille löytyy uudet paikat ja sinä opit kulkemaan uudessa maisemassa. Kyllä se siitä, vähitellen......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, aina roiskuu kun rapataan, tämä selvä asia, mutta vauriot harmittavat. Niistä olisi vältytty huolellisuudella. Kuten sanoit "kyllä se siitä, vähitellen".

   Poista