25. marraskuuta 2015

LEVOTTOMUUDET LISÄÄNTYNEET

Kun turvapaikanhakijoita alkoi Suomeen ilmestyä, huolestui moni vanhempi tyttärensä turvallisuudesta kuin myös mahdollisista lisääntyvistä levottomuuksista. Nyt voimme huolestua lisää Kempeleen raiskausepäilyn jälkeen. Levottomuudet turvapaikanhakijoiden majapaikkojen läheisyydessä  aiheuttaneet virkavallan kutsumista paikalle. Osapuolina erimielisyyksissä niin suomalaiset kuin ulkomaalaistaustaiset. Suhtautuminen turvapaikanhakijoihin muuttunut vihamielisemmäksi. En yhtään ihmettele. Hiiteen koko Schengen-sopimus, matkustusasiakirjat takaisin käyttöön, rajat valvontaan, tulli töihin. Jos turvapaikanhakija on oikealla asialla, hän pääsee  maahan ja saa avun. Mutta se, että vain dallataan tai ajetaan polkupyörällä  maasta toiseen ilman minkäänlaista kontrollia, ei mahdu minun päähäni. Nyt tehdään kuulemma pistokokeita rajoilla. Eihän se riitä. Mikä siinä vanhassa tavassa, jolloin kaikki tarkastettiin jokaisella rajanylityspaikalla, on vikana? Huumeveikot, rikolliset ja etsintäkuulutetut jäivät haaviin. Nyt riittää pelkkä hymy ja maa toivottaa tulijan tervetulleeksi.

Tänään olen raihnaisessa kunnossa. Syy eilisen kivien raahaamisen. Suurin kivi oli liian painava minun sitä äheltäessäni rollaattorin päälle. Nostaahan ne kaikki piti. Neljä kertaa kävin pihalla kivikuorman kanssa. Pienimmät ladoin pahvilaatikkoon. Sitten en muuta tehnytkään kuin lepäsin, vaikka työt huusivat tekijäänsä. N on tulossa taas avittamaan. Ja minulla hiusten pesu. Jäi eilen, kun en saanut luitani liikkumaan hiuksia kohti. Hiukset kun ovat ihmisen korkeimmalla kohdalla. Eikä sekään auta, vaikka ihmisellä ei olisi paljoa pituutta. Kyllä tämäkin päivä tästä hyväksi muuttuu ja iltapäivällä olen taas potraa tyttöä. Ja lämmin suihkukin saa eloa luihin ja lihaksiin.

Vähän harmittaa pitkäksi aikaa Aleksin Stockmannin Herkussa käynti eilen. Pyysin jouluapulaiselta näyttävältä pullamyyjältä rahka- ja mustikkapiirakan. Sain puolukkapiirakan rahkan sijaan. Miksi he eivät kuuntele? Tai jos on epävarmuutta, kysy? Pitää aina silmä kovana seurata, mitä myyjä ottaa. Ja tähän vahtimiseen olen väsynyt. Kun on kaksi asiaa, oletan, että ne muistaa. Kaksi!!! Söin illalla sen puolukkapiirakan pitkin hampain ja antipatiani puolukkaa kohtaan sen kuin lisääntyi. Oltaisiinkohan Itiksen Herkussa tarkempia?6 kommenttia:

 1. Minullakin on kivikokoelma. Ne ovat ihan pieniä, eteläisin Ateenan Akropolisilta ja pohjoisin Jäämeren rannalta Vuoreijasta. Kivet ovat kauniita.
  Olen kanssasi samaa mieltä rajavalvonnasta. Maailmanmeno näyttää muuttuvan niin, että Schengen-sopimus taidetaan laittaakin hyllylle ainakin toistaiseksi ja hyvä niin.
  Et tykkää puolukasta?! Yritä edes ajatella, että se on tosi terveellinen marja! Mutta ihan totta, Jos pyydät myyjältä rahkapiirakan, se tarkoittaa, että sinun on se myös saatava. Vaikka myyjä olisi ollut hoonosoomi-tyyppi, ovat sanat niin erilaiset, että se olisi pitänyt älytä. Puhtia muuttopäivään! Toivottavasti kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta. Et saanut minua vakuuttuneeksi puolukan hyvästä mausta, terveellinen on, sen olen kuullut, mutta niin on mustikkakin. Aika pohjoisessa olemme molemmat käyneet, Sinä Vuoreijassa ja minä Hammerfestissa. Kiveä en tuonut. Jääkarhun olisin, mutta eivät antaneet. Muuttomiehet runsaan kahden tunnin kuluttua. Niinpä tästä viimeiseen ponnistukseen. Seuraava blogi itäisestä Helsingistä.

   Poista
 2. Texasista toive, että muutto meni vähin vaurioin ja uudessa kodissa elämä tuntuu hyvältä jo nyt! 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta. No ei mennyt "vähin vaurioin". Suurempia ja korvaamattomia. Kodissa ei vikaa, mutta vuokrafirmassa, muuttofirmassa ja naapurissa. Että tämmöistä.

   Poista
 3. No niin, typerät hymiöni eivät näy - peukku ja hymy.

  VastaaPoista