9. marraskuuta 2015

OUTOA LASKUTTAMISTA

Kerroin Helsingin kaupungin lähettämästä laskusta ja se oli vielä minun nimelleni osoitettu. Väittävät minulle tehdyn jonkun hoitotoimenpiteen lokakuussa ja kertovat suihkutusmaksujen nousevan ensi vuonna. En ole ollut edes heidän asiakkaansa, eikä minua ole suihkutettu. Puhelimeen ei kaupungin taloushallinto vastaa, kun on jokin sisäinen puhelinjärjestely menossa, joka estää keskustelut. Ei kai kaupunki tosissaan laskuta siitä, kun minulle tuotiin osanottokortti mieheni kuoleman takia ja samalla vietiin suihkuttamisessa käytetyt suojavaatteet pois? Olisi liian härskiä. Yritän huomenna saada asiaan selvyyttä, jos puhelinta voi jo siellä päässä käyttää.

Illalla olin väsynyt ja hiukan kivuliaskin. Menin varhain vuoteeseen ja nyt tuntuu paremmalta. Alkaa rassata ja maistua jo puulle tämä muuttotouhu ja paljon on vielä tekemättä. Onneksi minua autetaan sekä pakkaamisessa että paperisodassa. Tänään taas jatkuvat harjoitukset ja nyt siirryn kahvikalustojen kimppuun tai jonkun muun. Kaikkea on todellakin liikaa. Mutta asia on myös niin, että minulla on vielä mökin jäämistöä sekä kaikenlaista vanhempieni kodista. Paljosta olen luopunutkin, enempi olisi ollut asiallista. Alan kadehtia niitä alkuaikojen ihmisiä, joilla ei ollut kuin tuli siirrettäväksi uuteen paikkaan, muutama eläimen talja ja kiviveitsi.

Lukaisin netistä Helsingin Sanomia, enkä tullut oikeastaan hullua hurskaammaksi. Mitä Sote-uudistus tarkoittaa tavallisen pulliaisen kannalta? Sitten on sitä yhtä ja samaa maahanmuuttoasiaa Euroopassa. Joku lähes sata-vuotias suomalaismies on muuttanut Espanjaan ja Jarkko Niemisen ystävä tennispelaaja Roger Federer on Suomessa. Lunta luvattu. Siinäkö tärkeimmät?

Nyt hommiin.2 kommenttia:

  1. Toivottavasti saat selvitettyä sen laskuasian. Minusta siitä, että haetaan tavarat pois ei saisi laskuttaa, vaan laskutus on vain "ihan oikeasta" hoidosta. Tiedän, että Helsingillä on välillä ollut ongelmia siellä laskutus puolella ja vaatii selvittelyä.
    Jaksamista muuttoon. Monesti olen kuullut sanonnan, että jos et ole vuoteen tarvinnut jotain tavaraa tai vaatetta, niin sen voi laittaa poistoon, mutta eipä tuota tule itsekkään noudatettua.

    VastaaPoista
  2. CurryKaneli, minullapa sellaisia tavaroita, joita en ole tarvinnut 12 vuoteen ja siitä ylikin. Tässä muutossa olen järkevämpi.

    VastaaPoista