20. marraskuuta 2015

SOPEUTUMISEN OPISKELUA

Fida ei kelpuuttanut kirjahyllyjä eikä keittiön isoa avokaappia ja kirjoistakin vain vähän. Minulla edelleen kahdeksan kirjahyllyä ja lattialla kirjoja riesana. Kaatopaikalle ja roskikseen. Tilaa tuli kuitenkin Fidan vietyä muita mööpeleitä.

N luki minulle lakia eilen, kun tyhjennettiin astioista viimeinen keittiön kaappi. Myönnän, että niitä on. Mutta kuten olen kertonut, aikoinaan oli tilaa ja tilat piti hyödyntää. On alettava tosissaan miettiä, tarvitsenko kaikkia.

Olen menossa kaupungille adapterin hankintaan. Muutto lähestyy ja on muutakin kuin pakkaamista. Huomenna jatkuvat hommat N:n kanssa. Viikko, niin en ole enää skattalainen. Ratikoita tulee ikävä. Unohdanko jonkun ajan kuluttua, miten täällä keskustassa liikutaan? Tunnenko olevani turisti, jos/kun tänne joskus tulen? Totunko asumaan lähiössä? Opinko kulkemaan Itiksessä niin, etten aina eksy? Rupeanko ylipäätään tykkäämään?

Opiskelin hiukan netistä Itäkeskusta ja sen historiaa. Vielä 1960-luvulla, siinä missä nyt on K-Citymarket, karja käyskenteli Nymanin pelloilla. Papumaat kukoistivat, kaalit ja porkkanat työntyivät iloisesti mullasta. 1970-luvulla alettiin rakentaa ja tähän on päästy. Asukkaita viime vuonna runsas 4700, joiden joukkoon alan kuulua. Itäkeskus on Helsingin 45. kaupunginosa. Katajanokka 8. Ilmeisesti olen isäni kanssa ajellut nykyisen Itäkeskuksen nurkilla joskus vuosikymmeniä sitten ja nähnyt ehkä Nymanin pellot, mutta syvää maaseutua se silloin oli. Lehmiä??? No, lehmätaloutta oli myös nykyisessä Helsingin kantakaupungissa ja Katajanokka oli vallan periferiaa ja lujasti köyhälistön asuinsijana. Mutta asutettiin ennen paikkaa, joka nyt tunnetaan Itäkeskuksena kaikkine palveluineen ja ihmisvilinöineen, mahtavine kauppakeskuksineen. Jep, sinne muutan!4 kommenttia:

 1. Oletko soittanut Kierrätyskeskukseen ja kysynyt sieltä hakisivatko ne ne kirjahyllyt ja kirjat? Ainakin heidän nettisivuillaan sanotaan, että noutavat hyväkuntoista tavaraa. me ollaan viety sinne itse ja ovat aina ottaneet kaiken mitä olemme vieneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CurryKaneli. Kierrätyskeskuksen kanssa oli niin, että olisivat tulleet hakemaan vasta muuttoni jälkeen, eikä se sopinut minulle. On kuulemma niin paljon paikkoja, joissa noudettavaa tavaraa. Mutta kiitos neuvosta.

   Poista
 2. Kierrätyskeskusta tulin minäkin tänne ehdottamaan. Kannattaa soittaa. Entäs sitten vielä Pelastusarmeija?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos neuvoista. Kierrätyskeskuksessa kiirettä, haku vasta joskus myöhemmin. Pelastusarmeijaa en ole edes ajatellut ja nyt alkaa olla jo myöhäistä. Siispä kaatopaikalle muuttomiehet vievät hyllyt.

   Poista