1. huhtikuuta 2014

APRILLIA, APRILLIA, SYÖ SILLIÄ, JUO KURAVETTÄ PÄÄLLE

Tänään saa laillisesti narrata. Minä tosin en enää vuosiin ole  kohteeksi joutunut, kun ollaan näin aprillipäivänä oltu hissunkissun kotona eikä viitseliäätkään ole vaivautuneet puhelimessa juksaamaan. Eikä se ole huhtikuun ensimmäisen pilaa, että Katajanokalle noussee jo vapuksi Helsinki Sky Wheel. Saamme sitten maailmanpyörän korkeuksista ihailla pääkaupunkia. Katajanokalla muutakin. Kaisa Kyläkoski blogissaan kertoo, mitenkä kaupunkilaiset saivat tulla 1.4.1906 katsomaan Katajanokan romahtanutta siltaa. Pamaus ja kaikki. Juttu oli silloisessa Helsingin Sanomissa ja kansa kiiruhti kummaa katsomaan. Pila teki tehtävänsä.  Lukekaa Kaisan Sukututkijan loppuvuosi-blogista lisää, mitä kaikkea lehden aprillipila saikaan aikaan.

Eikä sekään ole pilaa, että ulkona on kylmä. Räntää luvattu iltapäiväksi. Että sillä lailla.Saas nähdä, viitsimmekö änkeytyä tänäänkään pihalle. Minä? Laiskako? No, se on niin, että pukemiseen puolison kohdalla menee hirmuinen aika ja jos huonosti käy, tahtoo heti sisälle ulkona, jos ilma ei olekaan passeli. Sitten taas riisutaan ja hikoillaan.Tästä tuli mieleen se Kari Suomalaisen vuosien takainen kuva, jossa Lippe-äiti puki Lilliä ulosmenokuntoon ja lapsi näytti pyntätyn paksulta koko sotisovassaan. Kaiken ollessa valmista, ilmoitti pikkuinen Lilli "kakka". Tänään tämä pikku-Lilli on jo aikuinen nainen, naimisissa ja itsekin äiti.

Tuuraajan tulo tällä viikolla epävarmaa. Soittavat. Olisi ollut tervetullutta päästä asioille. Pesijät ensi viikolla ja sosiaalitoimisto tietää puolison kotiutumisen. Kaikki hoidettu. Maksoin jopa verkon kautta kotiinkuljetusmaksun 2,20€. Tällä hetkellä kaupunkikyytiläiset eivät voi maksaa kuljettajalle käteisenä, vaan kaupungille joko etu- taikka jälkikäteen pankin kautta. Tai peräti kipittää pankin luukulle tilisiirtolapun kanssa. Käteismaksu oli selkeämpää ja siihen kaupunki luultavasti palautuukin.

Kapellimestari Jorma Panula kuohuttaa musiikkimaailmaa sanomalla, että nainen ei sovi kapellimestariksi. Eikö? Onko siihen esteenä ehkä rinnat? Niin ja pitää olla penis. Kapellimestari Satu Simola vastaa Panulalle asiaa kovasti ihmetellen. Ihmettelen minäkin. Luulin jo meidän päässeen siitä, mikä ammatti sopii miehelle ja mikä naiselle.Joskus laadittiin oikein luettelo naiselle sopimattomista ammateista. Liekö niitä enää yhtäkään? Lentokoneessakin voi olla kapteenina ohjaimissa, palomiehinä toimii naisia, on pankinjohtajina, ratikan ja bussin kuljettajina jne. Sitäpaitsi inhoan semmoista, että sanotaan naisnäyttelijä tai naisuimari, naisfyysikko... En ole mikään fanaattinen feministi, enkä tasa-arvon puolustaja jokaisessa asiassa, mutta tämä "nais" ärsyttää ja se, ettei nainen voi hallita kaikkia ammatteja, esimerkiksi johtaa orkesteria. Huu haa Panulaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti